Kreativt Temafester

Alice i Eventyrland – kagerne

Alice i Eventyrland – invitation. Til vores temafest skal der selvfølgelig kager til. Kagerne fik et stort fokus, da jeg både havde lavet tepose småkager, “spis-mig” romkugler og hindbærsnitter med spillekort.

Når man som mig elsker at lave kager, er der selvfølgelig også fokus på kagerne til festen.

Ligesom resten af temafesten var der mange elementer og jeg havde svært ved at begrænse mig, da temaet giver så mange muligheder for at slå sig løs.

Du kan se mere fra Alice i Eventyrland temafesten her: #Alice i Eventyrland

Topsey Turvey kage

Jeg har længe gerne ville førsøge mig med en Topsey turvey kage. Det var derfor meget nærliggende at forsøge mig med sådan en kage til et tema, hvor alting er lidt skævt.

For at være tro mod de elementer, jeg havde valgt i oppyntningen er det igen Filurkatten, Den Gale Hattemager og Alice, der er på spil.

I stedet for invitationen i hatten, har Den Gale Hattemager nu fået børnenes navne og alder i hatten. Tekoppen er ren fondant, men skulle jeg lave den igen vil jeg lave den i RKT og overtrække den med fondant, da den simpelthen blev for tung og meget gerne ville gilde af den skæve hat.

– ind opskriften på RKT her: Puf-kagen, som ikke skal bages

Indholdet i kagerne kan jeg slet ikke huske, men ved jeg brugte drømmekagebunde, da de er solide at arbejde med og samtidig smager rigtig godt. Opskriften på drømmekagebunde kan findes her: Limekage med hasselnødde krokant

Hindbærsnitter

Kortkagerne er hindbærsnitter og selve kortet er lavet i fondant, som har fået lov at tørre lidt inden jeg har skrevet på det med madtus. En opskrift på hindbærsnitter kan du finde her: Hindbærsnitter med hindbærekstrakt

Romkugler

Spis mig kagerne var romkugler, som har fået en cirkel fondant på toppen. Den har også fået lov at tørre inden jeg skrev: “Spis mig” på.

Småkager

Til sidst havde jeg lavet tepose småkager. Her brugte jeg en opskrift på småkager, hvor dejen ikke flyder ud. Du kan eventuelt bruge denne: klik

Kagerne er blevet stukket ud. Jeg lavede min egen form ud fra denne metode: klik her, men du kan også sagtens skære formen ud med en kniv, når du har rullet dejen ud.

Jeg lavede et lille hul i toppen til teposens snor og et lille stykke pap i enden, som dem man holder i, når du dypper teposen i det varme vand.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  A + K = ♥
  13. oktober 2017 at 7:16

  Hvor er det bare helt fantastisk fint! ?
  Håber I havde en dejlig fest.

  – A

 • Reply
  Home by Bianca
  17. oktober 2017 at 12:15

  Tusind tak. Det kan du tro vi havde. 🙂

Leave a Reply