Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte

Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte. Fine søde konfektkager, som både har et sødt udtryk og en sød midte.

Jeg har fået mig en lille kageklub, hvor vi er et par piger der mødes og spiser lidt lækker kage og taler lidt om samme emne.

Forrige søndag var første gang vi mødtes og vi havde valgt et tema, der hed efterår. Der er ingen krav om at tage en masse med, det vigtigste er vi hygger os.

Når jeg tænker temaet efterår, så tænker jeg straks på æbler (og marcipan – jeg kan altid bruge marcipan). Det bedste ved efteråret er alle de æbler, som hænger så fint på træerne. Når det er dessert- og kagekøkkenet, de skal bruges til, skal det være de søde spise æbler, der skal bruges.

Det blev til fine søde konfektkager, som både har et sødt udtryk og en sød midte.

Find flere opskrifter med æble lige her: #Æbler

Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte

Fine søde konfektkager, som både har et sødt udtryk og en sød midte. 

Antal 18

Ingredienser

Udstyr

  • 2 metal muffinforme med 12 huller i hver

Mørdej med marcipan

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 120 g revet marcipan

Øvrigt

  • 100 g nougat
  • 3 røde æbler

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til mørdejen sammen til en ensartet masse og kom dejen i køleskabet, så den kan blive godt kold. (skal gerne stå der et par timer, så den er nemmere at rulle ud.)

  2. Skær kernehuset ud af æblerne og skær æblestykkerne i meget tynde skiver. 

  3. Sæt en gryde over med vand og tilsæt en skefuld honning når vandet koger. Kom æbleskiverne i og lad koge ca. 3-5 minutter. Lad æbleskiverne dryppe godt af.

  4. Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og skær den i strimler. 

  5. Læg æbleskiverne på dejen så de overlapper hinanden lidt. Start med at ligge første stykke lidt uden for dejen, så du starter med at rulle æbleskiven og derefter får fat i mørdejen. Det giver en fin midte. 

  6. Læg lidt nougat på midten af strimlen og rul fint sammen til små roser. 

  7. Sørg for at trykke mørdejen sammen i bunden og siderne, så nougaten ikke løber ud i ovnen. 

  8. Sæt rosen i muffinformen. Den skal gerne være lidt mindre end formen, da den flyder lidt ud i ovnen og dermed får en fin bund. 

  9. Lav roser af resten. Jeg lavede lidt små pakker, hvor jeg pakkede de sidste små æblestykker ind i mørdejen sammen med nougat. 

  10. Bag ved 200 grader i 20-25 minutter.

One Comment

Skriv et svar