Aftensmad Mad og kager Opskrifter

Tema fødselsdag – Peter Plys og honningbierne – Honningmarineret kylling

Da det jo var en børnefødselsdag måtte vi have lidt kyllingelår til de små fingre. Det var dog ikke det nemmeste at finde kun lår i supermarkederne, men det lykkedes og vi fik lavet disse skønne honningmarinerede kyllingelår. De forsvandt hurtigt fra bordet og vi kunne sagtens have lavet det dobbelte.

Marinade:
Saft og skal fra en økologisk citron
1 dl olie
2 spsk dijonsennep
2 spsk flydende honning – jeg brugte akaciehonning
1 bundt frisk persille
Salt og peber

Kylling:
En pose kyllingelår eller en hel kylling

Riv skallen fra citronen og pres saften ud.

Bland citronskal, citronsaft og olie sammen.

Skyl og hak persille og kom det i olieblandingen sammen med sennep og honning.

Smag til med salt og peber.

Mariner kyllingen i minimum 4 timer, gerne over natten.

Læg kyllingen i et smurt ildfast fad.

Hæld den overskydende marinade ved.

Steg kyllingen i ovnen ved 190 grader i ca. 50 minutter. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply