Livsstil

1: Tænk positivt mor – når det hele ser sort ud

Tænk positivt

Tak til jer

Jeg vil starte det her indlæg med at sige tak til jer allesammen. Tak til jer der kommenterer og tak for den gode feedback på mit første indlæg om det der mor stress. Det var virkelig grænseoverskridende at åbne op for, så det betyder virkelig meget at I har taget så godt imod.

Alt er ikke perfekt og det er okay

Når alt ser sort ud og du knokler for bare at holde hovedet ovenvande i en travl hverdag, kan det være rigtig svært at finde noget positivt ved situationen.

Du begynder at tvivle på om du gør tingene godt nok. Du vælger at springe de der kedelige hverdags opgaver over, for bare at få et øjebliks fred og ro.

Mor stress

Pludselig har du mistet fokus og huset sejler. Du har ikke tid eller overskud til børnene og du kan ikke se dig ud af rodet.

Alt handler om at få smurt madpakker, lavet den der rigtige nærings rige kost til dine børn og sørge for at de får rent tøj på kroppen.

Du spiser din egen morgenmad på vej på arbejde (hvis du overhovedet når morgenmaden), satser på at der er lidt rester fra dagen før du kan smide i din egen madpakke og håber du har husket det hele til aftensmaden.

Afsted på arbejde hvor du gør det bedste du kan. Når dagen er ved at være slut skynder du dig afsted, for nu er det hente tid og dine børn skal bestemt ikke være de sidste der bliver hentet.

Den umulige opgave

Du kan ikke være den der afleverer dine børn senest og henter dem tidligst. PUNKTUM.

Det kan godt være dine børn er dem der sidder sidst tilbage, men hvilken mor bliver de mødt af? Hende der glad tager sig god tid til at høre om deres dag eller hende der stresser hjem, for at nå det næste hold madpakker og aftensmaden?


Jeg var helt klart den sidste.

Alene med to børn og nå at hente i to institutioner når arbejdsdagen slutter. Det kan bare ikke gøres hurtigere. Barn nummer to vil altid være en af de sidste der bliver hentet.

Vores samfund har gjort det umuligt at leve op til de idealer, som der er stillet op:

 • Børnene skal ikke være for længe i institution.
 • Du skal passe dit arbejde og tage så lidt fri som muligt.
 • Du skal selvfølgelig også have det perfekte eftermiddagsmåltid klar, når I alle er hjemme. Imens du lytter med stort overskud til børnenes dag, læser bøger og laver et aftensmåltid fyldt med vitaminer som alle nyder.

Glem det – det er ren utopi.

Jeg kunne på ingen måde leve op til ovenstående idealer. Selvom jeg gjorde alt hvad jeg kunne, er det en umulig opgave.

Tænk positivt

Find det positive – tænk positivt

Når du har stress kan du ikke tænke logisk. Du kan ikke se hvor umulig en opgave du stiller dig selv. Du bliver sur, negativ og har svært ved at finde overblikket.

Da jeg blev sygemeldt var mit livssyn så negativt, at jeg ikke engang kunne se det positive i at være sammen med min familie.

Så det første min psykolog gjorde var, at hjælpe mig med at tænke positivt.

Du kan ikke alt – hvad gør dig glad?!

For at finde ud af det, er du nødt til at skabe et fokus på de positive ting i dit liv.

Redskab – 3 gode ting

Tænk positivt – Når dagen er slut eller næste morgen (afhængigt af hvornår du bedst kan skabe fokus for dig selv) så tænkt på 3 gode ting ved dagen.

Det kan være at du gav dig selv tid til at putte med dine børn på sofaen, fik læst lidt i en bog, fik ordnet en ting på to-do listen, talt med et familiemedlem eller en god veninde eller noget helt andet.

Det vigtige er at det er 3 ting, som giver dig positiv energi.

Jeg har lavet et skema du kan skrive i, så det ikke bare bliver en lap der forsvinder.

For mig er det en god ting at kunne finde frem og kigge tilbage på, når der er en dag der er ekstra hård. På den måde skaber det positive ringe i længere tid.

Download din PDF template her og få et redskab der skaber et mere positivt fokus for dig:

Øvelsen er en klassiker, men den virker. Efter noget tid søgte jeg automatisk de positive ting i hverdagen og fik dermed også tilført mere positiv energi.

Du træner simpelthen din hjerne til at finde positiv energi og se lysere på livet.

Tænk positivt

Redskaber og overblik

Jeg håber du kan bruge min skabelon og der vil løbende komme indlæg her på bloggen med de små tiltag, som gør hverdagen nemmere for mig og min familie.

Selvom jeg er tilbage på arbejde fuld tid efter min stress sygemelding, så er jeg langt fra i mål. Det er et konstant arbejde med mit mindset, men hvis jeg vælger at arbejde med mig selv, er jeg også sikker på jeg når i mål.

Du kan læse meget mere om min stress sygemelding lige her: Du er god nok mor!

Alle indlæggene vil komme til at ligge her: #Stressfrit fokus

Vil du gerne have noget mere konkret at arbejde med, så kan det måske være at det er redskaber, som kan give mere tid og overblik i din hverdag og dermed mere tid til det du gerne vil.

Skriv meget gerne en kommentar herunder, hvis der er noget konkret du gerne vil arbejde med. Ikke fordi jeg er en ekspert, men måske der sidder andre ude bag skærmen med samme problemstilling.

Vi løfter bedre i flok, så kan jeg hjælpe med at bidrage til en forståelse eller formidle et budskab, så vil jeg rigtig gerne det.

Bare husk – du er ikke alene og du er god nok!

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Tænk positivt

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Agnethe
  25. august 2019 at 15:41

  Du rammer virkelig hovedet på sømmet her Bianca og jeg kender mange incl. mig selv, der har tendens til at få lagt for meget fokus på det negative frem for det positive. Fx hvis jeg har skrevet en liste så lang over ting, jeg skal nå i løbet af dagen, slår jeg mig selv oveni hovedet for de ting, jeg ikke nåede på listen, fremfor at være glad over de ting, jeg så nåede… Det er jo ikke sundt! Jeg vil tage dette til mig og har købt en bog ind til formålet – “3 gode ting” er titlen 😉

  • Reply
   Home by Bianca
   29. august 2019 at 4:51

   Lige præcis. Vi skal huske at der er så meget vi gør godt. Det kan være svært, men hvis et lille tiltag kan gøre forskellen er det værd at prøve. Jeg håber du bliver lige så glad for øvelsen som jeg.

 • Reply
  Pia
  25. august 2019 at 22:06

  Omkring da jeg blev sygemeldt med stress begyndte jeg også at skrive 3 gode ting ned fra dagen i en lille sort bog. Bogen ligger ved mit hovedgærde, så jeg som det sidste kunne skrive i bogen. Det er lidt op og ned, hvor ofte jeg skriver i den, men det hjælper på de dårlige dage (som i dag hvor jeg har kæmpet med TO flade dæk på bilen)

  • Reply
   Home by Bianca
   29. august 2019 at 4:50

   Det er vist også det helt rigtige sted at have den liggende. Håber det virker og jeg synes du klarede dagen super godt på trods af modgang.

Leave a Reply