Meyers Glutenfri Bageskole

Meyers Glutenfri Bageskole – læs boganmeldelse her

Boganmeldelse: Meyers Glutenfri Bageskole af Meyers Madhus

Jeg har læst og afprøvet opskrifter fra bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Meyers Glutenfri Bageskole er modtaget til anmeldelse.

Meyers Glutenfri Bageskole

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link)
Køb bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Meyers Madhus
  • Titel: Meyers Glutenfri Bageskole
  • Udgivelsesdato: 23. oktober 2018
  • Forlag: Lindhardt og Ringhof

Fra bogens bagside

I Meyers Glutenfri Bageskole giver holdet bag de populære bagekurser i Meyers Madhus et nyt bud på glutenfri bagning. Det handler om brøddeje med ekstra meget vand og et sæt enkle teknikker, der udfoldes pædagogisk trin for trin, så du kan mestre dem i dit eget køkken.

Du får mere en 50 opskrifter på alt fra luftige surdejsboller og rustikke landbrød med mørk skorpe og saftig krumme til sprøde pizzabunde, klistrede kanelsnegle, smørbagte scones og hindbærsnitter, der giver deres hvede- og rugbaserede slægtninge kamp til stregen.

Meyers Glutenfri Bageskole styrer sikkert uden om tilsætningstoffer og færdigkøbte melblandinger og forløser istedet potentialet i de mange skønne råvarer, der er naturligt glutenfri – fra boghvede, havre og hirse til teff, quinoa, ris, majs og sorhum.

“Bogen her handler ikke kun om at finde de bedst mulige glutenfri alternativer, men slet og ret om bagværk, som alle vil nyde at bage og spise” Claus Meyer

Meyers Glutenfri Bageskole

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link)
Køb bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Glutenfri – derfor

Endnu engang har jeg kigget nærmere på det glutenfri bageri. Det er et område, som jeg synes er meget interessant at arbejde med både med hensyn til teknikkerne, men også i forhold til de muligheder, der er indenfor denne type bagværk.

Selv bager jeg lige så gerne glutenfrit, som jeg bager de traditionelle hvede og rugdeje. For mig handler det om smagen og lysten til at bage.

For en del af min omgangskreds er udgangspunktet et helt andet, da de ikke kan tåle gluten og det gør mig især inspireret til at kigge nærmere på det glutenfri bageri.

Boganmeldelse

Alle danskere med hang til godt brød kender vist Meyer og hans teknikker.

Selv har jeg været på bagekursus med Meyers Madhus og lært alt om glutennetværk, rugbrødstesten og surdej.

Vil du gerne bage lækkert brød eller måske gerne nørde lidt ekstra med det der surdej og alt hvad der følger med, så kan jeg varmt anbefale at tage afsted på et bagekursus.

Da Meyer kom med denne nye bagebog, hvor vi bliver taget med bag teknikkerne til det glutenfri bagværk var jeg spændt på om den formåede at give mig den nødvendige viden og det nemme overblik.

Jeg har før leget med glutenfrie deje, men siger altid ja tak til ny viden og måske et nyt fif, som jeg bare ikke kan undvære.

Det er mest det søde køkken jeg har beskæftiget mig med og du kan finde mit glutenfrie bagværk her: #Glutenfrit bagværk

Meyers Glutenfri bageskole

I bogen får vi først en god, men lidt teknisk forklaring på det der gluten, dets egenskaber og glutenintolerance.

På den måde får læseren en forståelse for hvad det egentlig er der ligger bagved ordet og hvordan det påvirker bagværket og ikke mindst dem som ikke kan tåle det.

Det er et udgangspunkt som jeg har savnet lidt mere oplysning omkring. Der er ingen tvivl om at med den viden, bliver det glutenfri bagværk lidt nemmere at forstå.

Selvom jeg har bagt en del glutenfrit efterhånden, har jeg ikke haft den tekniske baggrundsviden, hvilket jeg føler, jeg får med mig her.

På råvaresiden er bogens fokus på mel, kerner og frø istedet for de mere tekniske tilsætningsstoffer. Der er dermed fokus på ingredienser, der er nemt tilgængelige samtidig med at vi i norden gerne vil have rene råvarer, hvilket bogen selvfølgelig sigter mod.

Ligesom i det glutenholdige bageri har Meyer fokus på våde deje for at få et godt saftigt resultat.

Bogen fortsætter sin tekniske gennemgang ved at fortælle lidt om de forskellige meltyper, konsistensgivere og hævemidler.

Derudover præsenteres læseren for grundteknikker, udstyr og en opskrift på grundsurdej, så du har alle muligheder for at komme godt igang.

Mit forsøg med opskrifterne fra bogen

Jeg har valgt et par opskrifter ud, for at prøve kræfter med den måde opskrifterne er beskrevet og selvfølgelig for at smage på resultatet.

Det blev til følgende:

Brød og boller: Burgerboller
Kernebrød: Mørkt surdejskernebrød
Sødt bagværk: Kærnemælksvafler

Opskrifterne var nemme at gå til og få et overblik over. Kender du i forvejen lidt til Meyers tanke bag godt bagværk ved du at det er opskrifter, som er godt beskrevet.

Meyers Glutenfri Bageskole

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link)
Køb bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Burgerbollerne smagte super og de var nemme at gå til. Manden ville ikke helt tro på at de var uden gluten. Det eneste minus her, er at de gerne vil have der bruges køkkenfilm både til at komme over dejen og til at holde på dejen i formene under hævningen.

Her var jeg lidt rebelsk, da jeg ikke er så glad for at bruge så meget plastik. Jeg forsøgte mig derfor med hævning i skåle med låg, som er mit udgangspunkt hver gang jeg bager.

Her kan jeg anbefale at bruge 500 ml Margrethe skåle. De passer perfekt i størrelsen og så er det bare et låg på og de kan stables, mens dejen hæver i køleskabet. Smør skålene med lidt olie og dejen kommer nemt ud.

Meyers Glutenfri Bageskole

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link)
Køb bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Det mørke rugbrød minder mig lidt om stenalderbrød. Det er smæk fyldt med kerner og nødder og smager rigtig godt med en skive ost.

Meyers Glutenfri Bageskole

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link)
Køb bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Kærnemælksvaflerne var nemme at lave og krævede ikke ret meget forberedelse. Så de er nemme at servere, når lyst til lidt lækre vafler melder sig.

Bedømmelse

Bogen giver et godt indblik i det glutenfri bagværk med en god teknisk baggrunds beskrivelse sammen med et godt overblik fra start af.

Opskrifterne er nemt tilgængelige og det er forholdsvis nemt at få fat i de ingredienser, der skal bruges. Jeg kan varmt anbefale at kigge forbi den nærmeste helsekost, for de har bare det største udvalg.

Bogen får 6 ud af 6 stjerner herfra.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link):Køb bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Rigtig god fornøjelse i køkkenet.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Meyers Glutenfri Bageskole

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link)
Køb bogen Meyers Glutenfri Bageskole

Meyers Glutenfri Bageskole

Skriv et svar