Boganmeldelse Livsstil

Lovløs – læs boganmeldelsen her

Lovløs boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af bogen ‘Lovløs’ af Line Holm & Stine Bolther

‘Lovløs’ er modtaget til anmeldelse.

Lovløs boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Lovløs’ her

Fakta om bogen:

  • Forfattere: Line Holm & Stine Bolther
  • Titel: Lovløs
  • Udgivelsesdato: 2. februar 2022
  • Forlag: Politikens forlag

Fra bogens bagside

Under opgravningen af døde mink i et øde område i Vestjylland dukker skelettet af en ung kvinde frem af mulden. Alt tyder på, at hun har ligget i jorden i årtier, og det overbebyrdede lokale politi sender sagen videre til Politimuseet i København, hvor den lander på Maria Justs bord.

Politiet er under pres i hele landet. Hundredevis af politifolk har forladt styrken i frustration over deres arbejdsvilkår, og situationen forværres, da drabschefen ved Københavns Politi bliver offer for et attentat. Mikael Dirk presses til at indtage chefrollen og lede efterforskningen sammen med sin makker, Frederik Dahlin.

Mens en kvælende varme lægger sig over landet, kastes Danmark ud i en tilstand af lovløshed og frygt. Da endnu et attentat ryster politikorpset, får Mikael uventet hjælp af Maria til opklaringen. Sammen bevæger de sig tværs gennem landet for at konfrontere fortidens og nutidens mørkemænd.

Lovløs er andet selvstændige bind i Holm & Bolthers serie om politihistoriker Maria Just. En højaktuel krimi om hævn, og selvtægt, kærlighed og mod til at vælge den rette vej, når verden omkring én skælver.


Læs min boganmeldelse af første bind ‘For barnets bedste’ lige her:


Lovløs boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Lovløs’ her

Boganmeldelse Lovløs

I disse tider kommer vi ikke udenom Corona og de følger, som denne pandemi har ramt. I bogen har berører Line og Stine kort pandemien ved at lade hele handlingen starte midt i opgravningen af de døde mink. På den måde kaster de os lige ned i en handling, som er så nutidig, som den kan være.

Det interessante er dog, at det lykkes Line og Stine at dreje væk fra Corona, sådan at vi ved hvordan virkeligheden er, men det overtager ikke handlingen.

Maria Just og Mikael Dirk trådte klart frem i karakter i den sidste bog og det gør de også i denne. Marias vilje er fast og hun er en sporhund uden lige, når der skal søges i detaljen. Den energi brænder tydeligt igennem og det er med til at give energi til læsningen. Hun går lige til grænsen og måske også lidt over.

Dagens politi situation kommer vi ikke udenom og den er også et stort emne hos Mikael Dirk, da opklaringsarbejdet vedrørende attentatet på drabschefen, skal hurtigt fra start. Hans frustrationer og følelser skinner klart igennem og det giver et drive til opklaringsarbejdet, som smitter af på hans kollegaer.

Samtidig kommer vi ikke udenom at berøre det politiske perspektiv og det gør Line og Stine på en klar og enkel måde, sådan et der ikke er tvivl om de kvaler politiet står med i den højspændte situation.

Frederik Dahlin er igen med på opklaringen, men han har forandret sig og det irriterer Mikael Dirk. Deres samspil eller manglen på samme giver lige lidt ekstra til de frustrationer, som i forvejen fylder.

Handlingen bevæger sig naturligt gennem to opklaringer. Nemlig den nutidige hos Mikael Dirk, men også den historiske hos Maria Just. At Line og Stine formår at holde en tråd i to opklaringer samtidig med at de lader os opleve den personlige side af hovedpersonerne giver en stærk handling. Vi mærker tydeligt personernes følelser og dermed det, der driver dem i opklaringsarbejdet.

Lovløs boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Lovløs’ her

Bedømmelse

Selvom vi har fat i en toer, kan du sagtens læse bogen uden først, at have læst etteren. Der er lidt baggrundsviden på personerne fra den første bog, men ikke noget, som påvirker handlingen i denne.

Line og Stine formår, at skabe en ny handling uden at gå på kompromis med detaljerne, hvilket altid er det svære udgangspunkt ved bog nr. to. De gør det dog til perfektion og jeg ser allerede frem til at læse mere om Maria og Mikael.

Er du til danske krimier, så skal du helt klart læse ‘Lovløs’. Den har alt det en underholdende krimi skal have og den har samtidig et drive, som gør opklaringsarbejdet interessant også i de perioder, hvor man ved det trækker lidt ud.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Lovløs’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Lovløs boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Lovløs’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply