Boganmeldelse Livsstil

For barnets bedste – læs boganmeldelsen her

For barnets bedste boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af bogen ‘For barnets bedste’ af Line Holm & Stine Bolther

‘For barnets bedste’ er modtaget til anmeldelse.

For barnets bedste boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘For barnets bedste’ her

Fakta om bogen:

  • Forfattere: Line Holm & Stine Bolther
  • Titel: For barnets bedste
  • Udgivelsesdato: 3. september 2020
  • Forlag: Politikens forlag

Fra bogens bagside

Den unge politihistoriker Maria Just bliver uforvarende trukket ind i en makaber mordsag i stærk ny roman af det debuterende krimipar Holm & Bolther.

Maria Just arbejder som historiker på Politimuseet i København. Hun er igang med at forberede en udstilling om 100 års uopklarede mordsager, da Røde Kors’ generalsekretær findes myrdet på bestialsk vis.

Efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin er på bar bund, men der går lynhurtigt mediestorm og toppolitik i sagen. Ledelsen presser hårdt på for at se resultater – en udfordring for de to selvrådende mænd, der ikke har arbejdet sammen før, og som på mange måder er hinandens modsætninger.

Da Maria ved et tilfælde finder en forbindelse mellem den verserende sag og et 52 år gammelt uopklaret dobbeltmord i Hellerup, bliver hun ufrivilligt kastet ind i opklaringen, der trækker tråde til landets mest magtfulde og til et skamfuldt kapitel i danmarkshistorien.

Boganmeldelse – For barnets bedste

Bogen bliver nævnt som ‘Første bog om Maria Just af det nye krimimakkerpar HOLM & BOLTHER’. Det lyder for mig som en klar forventning om, at Maria kommer vi til at se meget mere til. Det fik mig til at spekulere på, om hun nu også kan leve op til det.

At skrive flere bøger kræver en stærk hovedperson og det var jeg virkelig spændt på om de ville komme i mål med i denne bog.

Ud over Maria Just, som selvsagt kommer til at have en stor rolle i bogen, møder vi også de to efterforskere Michael Dirk og Frederik Dahlin. De to mænd har bestemt hver deres måde at anskue verdenen på. Det bliver vi klogere på undervejs, hvor forfatterne lader os komme tættere på, mens de kommer nærmere opklaringen.

Det kræver meget at have fokus på 3 personer i samme bog. Det kan gøre det svært for læseren. At der så samtidig kommer flere personer ind som kan påvirke efterforskningen på den ene eller anden måde, kræver endnu mere fokus.

I bogen får vi lov til at følge tankerækken på både Maria Just, de to efterforskere og lidt andre biroller. Jeg synes dog at det er Maria Just og Michael Dirk, som får den mest fremtrædende rolle i bogen. Om det er et bevidst valg er jeg ikke klar over, men Frederik Dahlin er til stede, men ikke i samme grad som de to andre. Så mon ikke vi får set mere til ham i en forventet efterfølger.

Det at de vælger at have Maria Just med, gør at vi kommer omkring detaljer, som der ikke kunne fortælles uden hendes job og baggrund. Tilfældigheder rammer og det ender med at binde en sløjfe om handlingen.

For barnets bedste boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘For barnets bedste’ her

Bedømmelse

Det er en god første bog til at skabe et forventet krimiunivers. Hvordan Holt & Bolther får flettet Maria Just ind i kommende efterforskninger er stadig en gåde for mig, som jeg glæder mig til at se meget mere til.

For mig krævede det rigtig meget at læse bogen. Det er et meget omstændigt univers de bygger handlingen op omkring. Ikke fordi der er tale om ukendte steder. Det er trods alt i Københaven, men fordi der er flere personer i spil til at agere hovedperson og undervejs bliver der flere ting at skulle holde styr på som læser.

De guider læseren fint igennem, men det er en bog som kræver lidt fokus at læse. Til gengæld har den alt det en krimi skal have:

Mord, knudrede hovedpersoner med hovedet fuld af egne problemer, komplicerede motiver og masser af detaljer, som giver det hele liv.

Jeg stemmer bestemt på mere om Maria Just og håber også vi får meget mere at se til de to efterforskere Michael Dirk og Frederik Dahlin.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘For barnets bedste’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply