Boganmeldelse Livsstil

Little Green Kitchen – Find boganmeldelsen her

Little Green Kitchen anmeldelse

Boganmeldelse: Little Green Kitchen – Nem vegetarmad til børn og deres forældre

Bogen ‘Little Green Kitchen – Nem vegetarmad til børn og deres forældre er modtaget til anmeldelse.

Little Green Kitchen anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

Fakta om bogen:

 • Forfattere: David Frenkiel & Luise Vindahl
 • Titel: Little Green Kitchen – Nem vegetarmad til børn og deres forældre
 • Udgivelsesdato: 14. august 2019
 • Forlag: Politikens Forlag

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

Fra bogens bagside

Som de fleste andre forældre ved David Frenkiel og Luise Vindahl alt om, at det ikke altid er ligetil at få børn til at spise deres mad – og spise sundt. Med 3 børn har de både oplevet masser af grøntsagsstrejker, mad der er endt på gulvet, og tallerkener der er blevet efterladt urørt. Men de har også fundet ud af, hvordan man undgår disse madkriser.

I ‘Little Green Kitchen’ deler de over 70 lækre opskrifter til hele familien, men lavet så der er taget hensyn til børnenes smagsløg. Uanset om I lever vegetarisk derhjemme, eller bare gerne vil have at I alle, børn som voksne, spiser flere grøntsager, så er der i denne bog masser af inspiration at hente i opskrifter til aftensmad og ting til madkassen, sjove desserter, party food, kage og andet sødt med praktiske tips.

De fleste opskrifter har en ‘opgradering til voksne’ (som for eksempel at toppe med et pocheret æg, tilsætte lidt spicy sauce eller ekstra krydderurter), så du ikke skal lave to forskellige retter. Der er også idéer til, hvordan du inddrager børnene i madlavningen og på den måde gør dem mere interesseret i maden, som de skal spise. Men mest af alt kan David og Luise godt lide at lære børnene, at grøntsager gør os stærke, desserter gør os glade, og alle har brug for en god blanding af begge dele.

Little Green Kitchen anmeldelse

Mit første indtryk

Der er ingen tvivl om at jeg er stor fan af nye kogebøger. Jeg synes det er fantastisk at læse dem fra ende til anden og nyder gerne en stille aften med en god kop te, mens indledningen og forordene fra forfatteren / forfatterne får lov at synke ind.

Denne bog er ingen undtagelse. Allerede i forordene beskriver David og Luise de klassiske udfordringer, når man som forældre gerne vil lave spændende og nærende mad til sine børn.

Børn er trætte når vi når aftensmaden og så kan det være svært at udfordre smagsløgene.

Samtidig har vi herhjemme en udfordring på konsistenser hos lillebror. Det betyder at meget af det vi andre spiser simpelthen vokser i munden på ham. Ikke på grund af smagen, men fordi konsistensen er umulig for ham at forholde sig til.

Sådan er børn så forskellige, men læs forordene i denne bog og lad dig inspirere til at komme igang. Jeg glæder mig til at tage børnene med i køkkenet, for den her bog er uden tvivl lige så meget for børnene som de voksne.

Little Green Kitchen anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

Boganmeldelse

Når du åbner bogen bliver du mødt af lækre farverige billeder, som allerede fra start af giver masser af inspiration og lyst til at prøve kræfter med opskrifterne i bogen.

Bogen begynder med forord fra David Frenkiel og Luise Vindahl. Her fortæller de ærligt om hvordan det er, at lave retter til børn, som vi som forældre selv synes er helt fantastiske, men som bliver modtaget helt modsat af børnene.

De fortæller hvordan de har løst det. Samtidig giver de gode råd til at alle få en mere afslappet holdning til maden og madlavningen.

De deler ud af deres erfaringer og gode tips til at få hele familien til at spise mere grønt. Deres tips finder du oplistet som 18 punkter, hvor du kan plukke fra og tage de gode råd med dig.

Inden du går igang med opskrifterne får du også en god introduktion til, hvordan du får bedst muligt udbytte ud af bogens opskrifter. Så læs indledningen inden du går igang.

Bogen er delt op i temaer, så du nemt finder den opskrift du gerne vil igang med:

 • Hverdagsmad
 • Party food
 • Madkassefarvoritter
 • Snacks og drikke
 • Tilbehør og opgraderinger
 • Kager og søde sager

Der er ingen tvivl om at bogen er skrevet med børnene i fokus. Der bliver set realistisk på de udfordringer det kan give, når der skal serveres nye ting for de små, som ofte er trætte når vi når til aftensmaden og derfor slet ikke modtagelige.

Test af opskrift – mor og datter i køkkenet

Little Green Kitchen anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

Da jeg fortalte min datter på 7 år, at hun skulle med i køkkenet og anmelde bogen, var hun straks klar. Hun elsker at få lov at have indflydelse på madlavningen. Samtidig hjælper det også at hun får mors fulde opmærksomhed imens.

Hun tog derfor bogen med i seng som godnatlæsning, så hun kunne beslutte hvilken opskrift vi skulle teste af.

Little Green Kitchen anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

Hun faldt straks for opskriften ‘Suppe med prikker og stjerner’, som taler til børnene med et skønt billede, der viser den fine suppe med stjerne i og lidt børne tegninger ved siden af. En herlig måde at vise børnene at denne opskrift lige er noget for dem.

Som ved de andre opskrifter får du ud over opskriften et tip til ‘opgradering til voksne’ og ‘en hjælpende hånd’. Så kan dem der ikke er vant til at have børnene med også nemt få et syn på, hvordan de sætter børnene igang og dermed giver dem et andet forhold til maden.

Her fik datteren lov at være kokken mens jeg assisterede. Hun er 7 år og kunne sagtens lave suppen selv. Jeg assisterede med at finde ingredienserne frem og sørge for at gryden ikke gav problemer og brændte fingre.

Øverst i opskriften er skrevet at det tager 30 minutter i aktiv tilberedning og det passer meget fint. Min datter var med hele vejen og det var kun da suppen til sidst bare skulle simre, at hun forlod køkkenet og jeg tog over.

Little Green Kitchen anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

Bedømmelse

Herhjemme har børnene taget rigtig godt imod bogen. Selv lillebror på 4 år vil gerne kigge på de fine opskrifter.

Bogens billeder gør det nemt for børnene at forholde sig til maden og det der bliver lavet.

Med tidsangivelserne øverst ved hver opskrift, er det hurtigt og nemt at vurdere om du har tid og overskud til at nå opskriften eller måske skal vente til en anden dag. Ingen af opskrifterne tager dog ret lang tid i aktiv tilberedning. Det er mest koge og bagetiden der skal tages højde for.

Opskrifterne er lavet med ingredienser, hvor det er nemt at gå til og komme igang. Selv om der er tale om vegetarretter, efterspurgte ingen herhjemme kød til. Det er derfor en god måde at få introduceret en kødfri aften eller to hvis du gerne vil det.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Little Green Kitchen’

Rigtig god fornøjelse.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Vil du gerne læse lidt mere om kogebøger, så har jeg samlet dem her #kogebøger

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Little Green Kitchen anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

Little Green Kitchen anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Little Green Kitchen’

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply