Aftensmad Opskrifter

Karrykylling med frisk æblesalat

Karrykylling med frisk æblesalat. Server kyllingen på spyd for en anderledes servering. Spydende kan både bages i ovnen eller grilles på grillen.

Tit og ofte kommer der kylling på menuen herhjemme. Denne gang har jeg forsøgt mig med karry som smagsgiver.

Børnene elsker kylling og samtidig bliver maden mere spændende, når der prøves nye smags sammensætninger. Derfor blev kyllingen lavet på spyd.

På den måde er der også nemmere for børnene at styre, da kødet allerede er skåret ud i mindre stykker.

Er vejret godt kan spydene sagtens grilles istedet for, som her, at bage den i ovnen.

Jeg har valgt at servere en frisk salat med æblestykker til kyllingen. Efterår er æbletid og derfor sørger jeg for at få æbler med i madlavningen, så ofte som muligt.

Nu hvor efteråret er over os fik jeg lavet en frisk salat med æblestykker til kyllingen.

Karrykylling med frisk æblesalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kylling

Marinade

  • 1 dl kokosmælk
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk karry
  • ½ dl olie

Salat

  • ½ salathoved
  • 4 gulerødder
  • 100 g ærter
  • 1 æble i tern
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk sukker

Tilbehør

  • Vi spiste fuldkornsris med linser til

Sådan gør du

  1. Start med at skære kyllingen i tern og rør marinaden sammen. Bland kyllingen med marinaden og lad det trække i ½ times tid.

  2. Imens skylles salaten, skæres i strimler og kommes i en skål.

  3. Skræl gulerødderne, riv dem på et rivejern og kom dem i skålen.

  4. Tø ærterne op og skær æblet i tern og tilsæt ligeledes salaten.

  5. Bland limesaft og sukker og fordel det over salaten.

  6. Kom kyllingen på spyd og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

  7. Imens koges ris og linser hver for sig og blandes til sidst sammen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering