Flutes med fuldkorn

De bedste fuldkorns flutes med surdej

Vil du gerne have lækre og sprøde flutes, så deler jeg opskriften her

Når sommeren er over os er det en klassiker at der skal flutes til grillmaden.

Jeg vil gerne have lidt grovere flutes, da jeg godt kan blive lidt træt af alt for meget hvedebrød.

Børnene har givet mig en flute form i julegave, som faktisk har stået og kigget på mig rigtig længe.

Derfor måtte jeg i køkkenet og eksperimentere med lidt lækre flutes.

Flutes med fuldkorn

Flutes bagt med surdej

Jeg øver mig fortsat i at bruge surdej i mine brød, for det giver altså bare det ekstra til brødet.

Selv synes jeg at brødet bliver mere luftigt og samtidig får det en god krumme.

Jeg deler opskrift og fremgangsmåde på min surdej herunder. Husk – det kræver lidt tålmodighed i starten, men det er alle anstrengelserne værd.

Mange tror de slår deres surdej ihjel, men prøv at fodrer den lidt, hvis du er i tvivl og som oftest vil det pible frem med gode luftbobler. Læs meget mere her:

Opskrift og vejledning til din egen surdej

Surdejsguide med rugsurdej

Flutes med fuldkorn

Da jeg gerne ville have at mine flutes havde en lidt grovere tekstur, valgte jeg at bruge en del fuldkorns hvedemel.

Det gav mine flutes lidt ekstra gods og smager helt fantastisk.

Vær opmærksom på at det er en meget klistret dej, men det giver bare det bedste resultatet med en dej, hvor væden får lov at fylde.

Flutes med fuldkorn

Glutentesten

Jeg laver altid glutentesten på mine brød og boller, for at sikre mig at dejen har æltet nok.

Efter ca. 10 minutter ved høj hastighed på røremaskinen skulle dejen gerne have samlet sig om dejkrogen og have sluppet siderne.

Når det sker er du klar til at lave glutentesten (hvis dejen ikke er klar herefter, så lad den røre lidt mere)

I videoen herunder kan du se, hvordan glutentesten virker.

Sådan laver du glutentesten

Formning af dine flutes – sådan gør du

For at få de perfekte flutes uden at hive en masse luft ud af din dej, skal du forme dine flutes samtidig med at du spænder dejen op.

Det er slet ikke svært og jeg deler herunder en video hvor du kan se, hvordan jeg gør.

Sådan former du dine flutes

Opskriften på de lækre flutes med fuldkorn finder du herunder i en fin printvenlig version.

Vil du lave din egen kryddersmør?

Opskriften finder du her:

Kryddersmør – brug dine fløderester

Vil du gerne se flere opskrifter med surdej, så finder du dem lige her: #surdej

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Flutes med fuldkorn bagt på surdej

Den her opskrift giver 3-4 lækre flutes med en god smag og dejlig sprød krumme. 

Antal 3 – 4 stk

Ingredienser

  • 2 dl surdej (opskrift på surdej finder du link til i blogindlægget)
  • 5,5 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 20 g salt
  • 400 g fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Start med at komme surdej og vand i din skål til røremaskinen og rør det forsigtigt sammen.

    (det er en fordel at bruge røremaskinen, da den skal æltes godt)

  2. Smuldr gæren i vandet og rør ved lav hastighed til det er opløst. 

  3. Tilsæt salt og mel og rør til melet har samlet sig med det våde.

  4. Sæt herefter røremaskinens hastighed til max og lad den køre i ca. 10 minutter. 

  5. Når dejen har samlet sig om dejkrogen og sluppet siderne på skålen laver du glutentesten. 

    Jeg har delt video af glutentesten i blogindlægget. 

  6. Når dejen er klar kommes den i en skål som er smurt med olie. 

  7. Sæt låg på skålen og lad dejen hvile 1 time på køkkenbordet. 

  8. Kom dejen i køleskabet og lad den hæve til dobbelt størrelse. 

    Det taget ca, 2-3 timer, men jeg laver gerne dejen om aftenen og lader den stå til næste dag. 

  9. Tag dejen ud ½ time før du vil bage dine flutes, så dejen kan nå at få lidt rumtemperatur. 

  10. Fold dejen til flutes. Afhængig af hvilken størrelse du ønsker kan du lave 3-4 flutes. 

    Jeg har delt en video i blogindlægget, hvor du kan se hvordan du undgår at slå luften ud af din dej, mens du får strammet den godt op. 

  11. Sæt dine flutes på en bageplade med bagepapir eller kom dem i en flutesform.

  12. Skær et par ridser på tværs af dine flutes med en skarp kniv, så de ikke flækker. 

  13. Bag dine flutes ved 230 grader varmluft (gerne med dampfunktion) i ca. 20 minutter. 

    Vil du gerne have damp uden at have dampfunktion i ovnen kan du komme en bradepande i bunden af din ovn mens den varmer op. Når ovnen og bradepanden er varm kommer du et koldt glas vand i bradepanden og skynder dig at lukke ovnlågen. 

Flutes med fuldkorn
Flutes med fuldkorn
Flutes med fuldkorn

2 Comments

Skriv et svar