Aftensmad Opskrifter Stop spild af mad

Food prep – Sunde og nemme retter med kylling til 5 dage

Food prep – Sunde og nemme retter med kylling lavet klar til 5 dage på et par timer.

Da jeg for tiden er græsenke i hverdagene og derfor ikke har det store overskud til en masse spændende retter til hverdag, har jeg forsøgt mig med lidt food preparation, så jeg er sikker på at få lidt sund mad samtidig med det bliver lidt mere varieret.

Det tager ikke lang tid at forberede maden og da jeg vælger at holde de enkelte ingredienser for sig selv, er der større sandsynlighed for at mindste på 3 år også vil smage. Det er kun en enkelt af retterne, som bliver blandet inden servering.

Jeg har taget udgangspunkt i retter med kylling, fordi det er nemt at tilberede et lækkert stykke kylling og det kun er din egen smagssløg, som sætter grænsen for hvordan du varierer retterne.

Jeg har brugt følgende ingredienser:

3 store kyllingefileter
2 røde peberfrugter
1 broccoli (ca. 200 g)
8 gulerødder
1 stor sød kartoffel (ca. 250 g)
200 g rosenkål
2 squash
1 dåse majs (200 g)
100 g ærter
200 g cherrytomater
1 dåse hakkede tomater
Fuldkornsris
Tørret oregano
Tørret rosmarin
Peber
Barbecuemarinade (se opskrift herunder)

Meningen er at der er en ret til mig, altså til 1 person og så skal der være lidt ekstra, som børnene kan smage på, tilsæt evt. lidt ekstra til fadene, hvis dine børn ikke er småt-spisende som mine. Du kan sagtens variere mængderne, hvis I er to eller flere personer.

De 5 versioner lyder således:
1) Kylling, peberfrugt, broccoli, cherrytomater, gulerødder
2) Kylling, sød kartoffel, rosenkål, broccoli, gulerødder
3) Kylling, hakkede tomater, squash, peberfrugt, majs, ris (2 portioner)
4) Kylling broccoli, peberfrugt, ris, ærter, majs
5) Kylling, gulerødder, rosenkål, squash, cherrytomater

Retterne 1, 2, 4 og 5 laves i 3 forskellige ildfaste fade og ret nr 3 tilberedes i gryde.

1. fad: Barbecuemarineret kylling: 
75 ml olie
25 ml ketchup
3/4 tsk paprika
2 spsk brun farin
2 spsk soya
2 spsk citronsaft eller æblecidereddike

Kyllingen marineres aftenen før og kommer i en pose i køleskabet natten over.

Stort set det hele skal steges ved 200 grader varmluft, men der er forskellige bagetider.

Kom kyllingestykkerne i et fad smurt med lidt olie og steg i 45 minutter.

2. fad: 
Smør fadet med lidt olie.
Rens og skær følgende i passende størrelser:
Peberfrugt (tag 1/3 fra og kom i en gryde)
Broccoli
Gulerødder
Sød kartoffel
Rosenkål

Hæld olie over og drys med rosmarin.

Steg ved 200 grader varmluft i 30 minutter.

3. fad:
Smør fadet med lidt olie.
Rens og skær følgende i passende størrelser.
Cherrytomater
Squash (kom 1 i gryden)
Majs (kom 100 g i gryden)
Ærter

Hæld olie over og drys med rosmarin.

Steg ved 200 grader varmluft i 15-25 minutter.

Gryden (ret nr. 3): 
Steg peberfrugt, squash og majs i lidt olie.

Tilsæt hakkede tomater og lad det koge op.

Tilsæt 1 spsk tørret oregano og smag til med peber.

Ris: 
Kog fuldkornsris svarende til 3 portioner.

Servering: 
Skær kyllingen i skriver og server den sammen med det tilbehør der hører til den pågældende ret.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply