Fyldte chokolade påskeæg

Lækre fyldte chokolade påskeæg med nougat og appelsin

Her finder du opskriften på lækre fyldte chokolader med nougat, appelsin og hasselnøddekrokant

Jeg elsker chokolade – som i det er seriøst det bedste slik du kan servere for mig.

Når det kommer til chokoladetemperering, er det ofte en helt anden sag.

Det har drillet mig i mange år, men de sidste par gange er det lykkes rigtig godt og derfor havde jeg mod på at prøve med lidt fyldte chokolader.

Fyldte chokolade påskeæg

Fyldte chokolade påskeæg

Jeg havde set mig lun på en fin påskeform, så den måtte selvfølgelig købes og så var det egentlig bare at forsøge med fyldet.

Formene har inden chokoladen blev hældt i, fået et drys med lidt fint glimmer.

Fyldet fik jeg hurtigt besluttet mig for, skulle være med nougat og appelsin. For at give det lidt ekstra knas, har jeg tilføjet lidt hasselnøddekrokant.

En perfekt kombination og så passede det super fint med, at jeg havde lidt appelsincurd stående. Du kan også sagtens bruge revet skal fra en økologisk appelsin.

Fyldte chokolade påskeæg

Opskriften på de fine fyldte chokolade påskeæg finder du herunder i en printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Ud over en opskrift på fyldet og vejledning til samling, finder du også opskriften på temperering af chokolade i mikroovn, appelsincurd og hasselnøddekrokant i separate opskrifter.

Vil du gerne have alle opskrifterne, skal de derfor printes enkeltvis.

Find flere hyggelige påsketing lige her: #påske

Rigtig god påske og god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Fyldte chokolade påskeæg

Temperering af chokolade i mikroovn

Jeg bruger mikroovns metoden når jeg temperer chokolade. Tag udgangspunkt i 300 g chokolade. Den del af chokoladen du ikke bruger kan gemmes og bruges til at starte temperering op med næste gang.

Ingredienser

  • 300 g chokolade

Sådan gør du

  1. Kom 2/3 af din chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovn. (200 g chokolade)

  2. Kom skålen i mikroovnen og varm i 1-2 minutter til chokolade smelter og når en temperatur på 48 grader.

  3. Tilsæt den sidste 1/3 til skålen og rør det sammen til det hele er smeltet og du når en temperatur på 32 grader. 

    Vil det ikke smelte helt og massen er blevet lidt for kold, så kom den forsigtigt i mikroovnen og varm lidt mere. Det er vigtigt at den ikke overstiger 33 grader.

  4. Arbejds temperaturen er 31-33 grader. Begynder chokoladen at blive kold mens du arbejder med chokoladen, kan du forsigtigt varme den lidt i mikroovnen, men kommer du for langt op i temperatur, så sæt chokoladen til side og lav en ny portion.

Appelsincurd med lime

Appelsincurd med lime en lækker cremet curd til desserter og bagværk eller som spread på en hjemmebagt bolle.

Ingredienser

  • 2 øko appelsiner
  • 2 øko lime
  • 240 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g smør

Sådan gør du

  1. Vask appelsiner og limefrugter og riv skallen med et fint rivejern og kom det i en gryde.

  2. Pres saften fra frugterne og kom den ligeledes i gryden.

  3. Tilsæt sukker og æg og pisk det til en ensartet masse.

  4. Varm gryden forsigtigt op under omrøring. Det er vigtigt at det ikke kommer op og koge.

  5. Tilsæt smørret og rør i gryden til det tykner efter ca. 20 minutter.

  6. Curden er færdig når den kan dække bagsien af en ske uden at glide af.

  7. Kom curden på skoldede glas og sæt dem i køleskabet. Du kan sagtens sigte curden, men det valgte jeg ikke at gøre, da jeg godt kan lide der er lidt tekstur i.

Hasselnøddekrokant

En lækker krokant, som er god i mousse for at tilføje lidt sødt knas. 

Jeg bruger den gerne i limemousse eller som fyld i chokolade. 

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g sukker

Sådan gør du

  1. Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter (til de har taget lidt farve)

  2. Tag pladen ud og lad dem køle en smule.

  3. Kom hasselnødderne i et viskestykke og gnub skallerne af.

  4. Kom sukkeret på en pande og lad det smelte uden at røre for meget i det.

  5. Tilsæt hasselnødderne og sørg for de er dækket allesammen. Kom dem tilbage på bagepapiret og lad dem køle af.

  6. Hak derefter nødderne med en savtakket kniv til passende stykker.

Fyldte chokolade påskeæg med nougat, appelsin og hasselnøddekrokant

De her lækre fyldte chokolade smager skønt af nougat med et syrligt strejf af appelsin og lækker knas fra hasselnøddekrokanten

Antal 18 stk

Ingredienser

  • 20 g hasselnøddekrokant
  • 100 g nougat
  • 1 spsk appelsincurd (brug evt revet skal fra 1 øko appelsin)
  • 36 chokoladeskaller

Sådan gør du

  1. Opskriften på hasselnøddekrokant finder du i blogindlægget. 

    Du kan sagtens lave en mindre portion krokant af 20 g hasselnødder og 1 spsk sukker. 

  2. Opskriften på appelsincurd finder du i blogindlægget. 

    Du kan også sagtens tilføje appelsinsmagen ved at rive lidt appelsinskal fra en øko appelsin i fyldet. 

  3. Smelt nougaten forsigtigt i en skål i mikroovnen og tilføj appelsincurd og hasselnøddekrokant. 

  4. Kom ca. 1 tsk fyld i hver chokoladeskal (gøres med halvdelen) og lig dem til side. 

  5. Varm en paletkniv af stål forsigtigt med en bunsenbrænder og kom den skal uden fyld forsigtigt på, så du får en fin smeltet kant. 

  6. Saml den med en af de fyldte skaller og fortsæt til du har 18 fine samlede påskeæg. 

Fyldte chokolade påskeæg
Fyldte chokolade påskeæg
Fyldte chokolade påskeæg
Fyldte chokolade påskeæg

5 Comments

Skriv et svar