Boller bagt på surdej uden gær

Boller bagt på surdej uden gær – jeg har testet min surdej.

Det der surdej er en sjov størrelse, men samtidig også en hyggelig beskæftigelse, når der skal pusles om surdejen og den skal have masser af liv.

Den ene dag vågnede jeg til en surdej, som var blevet så aktiv, at den boede mere på mit bord end i dens beholder. Derfor ville jeg forsøge mig med en lille test.

Det kom der lidt lækre boller ud af. Jeg brugte min rugsurdej, da det var den jeg gerne ville teste af, men du kan sagtens forsøge med din hvedesurdej også.

Har du ikke allerede en surdej, så deler jeg erfaringer og opskrifter på både en hvedesurdej og en rugsurdej lige her: Surdejsguide vol 1.2 – nu med rugsurdej

Boller bagt på surdej – ca. 14 stk

5 dl vand
1 dl surdej
200 g 3-kornsblanding (klar til brug)
15 g salt
250 g durummel
400 g hvedemel

Kom først vand og surdej i en en skål og rør det godt sammen (det kan med fordel gøres på din røremaskine)

Tilsæt 3-kornsblanding og salt og rør det sammen.

Tilsæt til sidst durummel og hvedemel og rør i ca. 15-30 minutter. Dejen skal være våd, men elastisk.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stue temperatur. Det tager ca. 6-8 timer (mere eller mindre afhængig af aktiviteten i din surdej)

Bages i 230 grader varmluft i 10-12 minutter.

Jeg bager med damp på pizzasten. – har du ikke en damp ovn, kan du stille et ildfast fad med vand ind i bunden mens ovnen varmer op og eventuelt tilføje mere vand lige inden bollerne sættes ind i ovnen.

Skriv et svar