Æbleskåle

Æbleskåle – til brunch eller en sundere dessert

Æbleskåle

Æbleskåle – brug dem som et lækkert friskt tilbehør til brunch eller brug den som en sundere dessert.

Æbleskåle til brunchbordet. Jeg har været så heldig i år, at mit ene æbletræ, som jeg fik i 30 års fødselsdag bugner af æbler. Det lille træ kan slet ikke bære vægten af alle æblerne, så en del af grenene ligger langs jorden. Æblerne skal selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg må hellere få dem plukket.

Ud over alle de æbler børnene plukker til hverdag, fik de lov at plukke æbler, da jeg til min fødselsdag havde inviteret vennerne på brunch. Der serverede jeg nemlig de her lækre æbleskåle med yoghurt. Det er et fint supplement til de ellers lidt tunge retter, der ofte ender på brunchbordet.

Æbleskålene kan også sagtens bruges som en sundere dessert, da du får den søde smag fra æblerne med både den bløde konsistens fra yoghurt og lækkert knas af valnødder.

Opskriften på de nemme og lækre æbleskåle får du herunder i en nem og printvenlig version, som du nemt kan printe og tage med i køkkenet.

Skulle du være på udkig efter flere opskrifter med æbler, så finder du dem lige her: #æbler

Rigtig god fornøjelse.

Du kan finde flere opskrifter lige her: Kage/Dessert

Mange kage hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Æbleskåle

Antal 15 skåle

Ingredienser

  • 6 æbler
  • 4 spsk citronsaft
  • 3 dl græsk yoghurt / skyr
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 g valnødder
  • Flydende honning

Sådan gør du

  1. Vask æblerne og skær kernehuset fra. Skær dem i mindre mundrette stykker og kom dem i en skål.

  2. Vend æblestykkerne i citronsaft, så de beholder deres friske farve og samtidig giver det et dejligt syrligt strejf. (Skulle du have lyst kan du sagtens tilføje lidt kanel, som ekstra krydderi)

  3. Bland den græske yoghurt med cremefraiche.

  4. Kom æblerne i skåle og fordel yoghurten over.

  5. Hak valnødderne groft og top dem på yoghurten.

  6. Hæld til sidst lidt flydende honning over.

Æbleskåle

 

Skriv et svar