Spinatvafler med gulerodskødsovs

Når man har små børn må maden godt gøres lidt sjov for at få dem til at spise det. Det er langt fra altid at børnene synes maden ser fantastisk ud, selvom vi ellers synes vi har gjort os meget umage.

Derfor forsøgte jeg mig med en portion spinatvafler med gulerodskødsovs. Vaflerne blev lavet i mit vaffeljern, som laver vaffelskåle. Så kunne kødsovsen komme op i, hvilket jeg selv synes var super smart. Børnene var ikke så begejstrede som mor og ville faktisk kun spise vaflerne for sig selv.

Vaflerne smagte nu også ganske fint uden gulerodskødsovs og de kan sagtens spises alene. Grunden til at jeg kalder kødsovsen for gulerodskødsovs, er at der vist endte med at være flere gulerødder i end kød. Det smagte nu rigtig godt alligevel og så fik vi bare lidt ekstra grønt.

Spinatvafler: 

4 æg
1 spsk. olie
150 g optøet spinat
2 dl havregryn
1 dl vand
1 knsp salt

Æggene deles i blommer og hvider.

Kom æggeblommerne i en blender sammen med olie og spinat og blend det godt igennem.

Tilsæt havregryn, vand og salt og blend det hele sammen.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Varm vaffeljernet op og kom lidt olie på.

Bag vaflerne til de er gyldne.

Pas på med at komme for meget dej i vaffeljernet, da det ellers løber over.

Gulerodskødsovs: 

1 løg
250 g hakket oksekød
3 store gulerødder
150 g hvidkål
1 peberfrugt
140 g tomatpure
1 dl barbecuesauce
1,5 spsk oregano
Salt og peber

Hak løget og svits det i en dyb pande.

Kom oksekødet i panden og svits det godt igennem.

Skræl gulerødderne og hak dem fint sammen med hvidkålen og kom dem i panden.

Skær peberfrugten ud i mindre stykker og lad den stege med sammen med det øvrige.

Tilsæt tomatpure, barbecuesauce og oregano og lad det hele simre sammen til det har en fast konsistens. Det tager 15-25 minutter.

Smag til sidst til med salt og peber.

Jeg kom kødsovsen i spinatskålene med lidt revet ost på toppen og så en tur i ovnen til osten var smeltet.

One Comment

Skriv et svar