Familieliv Familielivet

Sommerferie i Danmark – vi starter dog et helt andet sted

Herhjemme består familien af Mor, Far, Storesøster på knap 3 år og lillebror på 9 måneder.

Vi trænger virkelig til at skrue tempoet ned og bare være sammen. Derfor var det en nem beslutning, at blive hjemme i år. 3 uger med fuld fokus på nærvær og samvær uden en masse planer. Vi startede dog ferien med en lille tur med Oslobåden, for ligesom at komme lidt væk og få feriefølelsen ind i kroppen. Det var en kæmpe succes og vi er nu helt klar til ferietid.Som de fleste andre kommer vi tit med den der ”det må vi gøre, når vi får tid”, når der nævnes skovtur, besøg på bestemte legepladser eller andre ting, der kræver at alle er hjemme samtidig. De ting har vi valgt at skrive op, for ligesom at have en rettesnor, når dagene starter og vi tænker ”hvad mon vi skal hygge med i dag?!” Ikke fordi vi skal nå hele listen, men det er rart at kunne hive listen frem, når vi ikke lige kan huske hvad vi tidligere har talt om.

Listen er selvfølgelig skrevet ud fra de muligheder vi har omkring os her i Odense / på Fyn og omegn, men jeg er sikker på at I er mange der ligesom os har idéer, der som regel er glemt når tiden til at udføre dem er der. Nu hvor vi er har fået skrevet en del af idéerne ned, kommer der hele tiden nye til, så vi kommer bestemt ikke til at kede os.

Måske vores liste kan inspirere andre, der som os holder ferie hjemme. Derfor deler jeg lidt af den her.

Cykeltur med picnic kurv til legepladsen ved Skovsøen
Ørbækmarked 10. – 12. juli
Madsby Legepark i Fredericia
Strandtur – samle skaller og sten
Find nye legepladser i Odense (gerne i cykelafstand)
Musiklegeplads ved Højby, parker ved Højbyvej 5 og gå ned af grussti 5-10 minutter
Lundsgård naturlegeplads
Besøg i friluftsbadet
Pluk selv jordbær
Kanalrundfart
Svanninge bakker
Odense Zoo
Farvergårdens sommerarrangement
Form og Idrætsrummet, Indgang fra stien mellem Nistedvej 63 og Munkemaen (I Nisted)

Sidder du med en god idé til en sommeraktivitet til de små, så skriv gerne. Hvis vi ikke når det i år, har vi idéer til næste år. 

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Tine
  4. april 2016 at 14:54

  Jeg har fundet mange lækre legepladser på mine løbetur i vores nabolag. Jeg kan anbefale at tage til skønt område i bunden af Søparken (indkørsel fra Stenløsevej). Der er en dejlig legeplads med rutsjebane, vippe, gynger og klatretårn. Som bonus ligger det ved en mark med køer, og der er en lille sø med bro ikke langt derfra. Vi var derovre i søndags, og ungerne har snakket om det lige siden.

  Ellers kan jeg anbefale Allerup Gamle Have ved Højby. Der er legeplads og friluftsbad. Det var et kæmpe hit sidste år.

 • Reply
  Bianca
  28. september 2016 at 16:40

  Tak for input 🙂 Vi kender allerede området nede ved Søparken. Der går vi tit tur og nyder omgivelserne.

  Allerup Gamle Have er gemt til til næste år. Det nåede vi desværre ikke selvom det kom med på listen efter du havde skrevet 🙂

Leave a Reply