Livsstil

Nyt år – nye vaner

Nu starter vi jo snart et nyt år og det betyder gerne en masse nytårsforsætter for de fleste. Nytårsforsætter som ofte bliver gemt og glemt hurtigt igen.

I starten af 2017 fortalte jeg lidt om en livsstilsændring, som havde givet mig meget mere overskud og glæde i 2016. Du kan læse indlægget lige her: Livsstilsændring… blah blah blah

I indlægget fortæller jeg blandt andet om min oplevelse af ordet livsstilsændring. Et ord jeg synes godt kan lyde som om, at man lever livet helt forkert inden man ændrer sit liv. Her fik jeg også introduceret de gode vaner. Et udtryk der for mig er meget mere værd end livsstilsændring. Gode vaner er noget du gerne vil give dig selv, så du bliver bedre til noget eller gladere for det du gør.

Jeg beskrev også mine gode vaner og året 2017 skulle blive året, hvor jeg fortsatte det gode arbejde istedet for at indføre en masse nye vaner. Det gik rigtig fint og jeg blev gladere og mere tilfreds med mig selv.

Status for 2017:

Desværre skete der det, der nogen gange sker, at man kommer ud for en oplevelse, som man ikke selv er herre over. For mig betød det at jeg i Oktober måned fik lavet en skade på mit knæ, som gjorde at jeg gik helt i stå. Jeg kunne ingenting på grund af smerterne og fik derfor heller ikke holdt min træning og mig selv ved lige. Oveni har jeg været syg det meste af december, hvilket har betydet alt for mange hurtig løsninger på madfronten.

Det var to af mine gode vaner, som desværre er forsvundet helt på nuværende tidspunkt. Istedet for at ærgre mig over det, har jeg valgt at se positivt på det. For ud af 4 gode vaner for året, har vi fuldført 2.

Vi laver fortsat ugeplaner og madplaner og det fungerer rigtigt godt. Selvom madplanerne ikke er blevet overholdt så godt det sidste stykke tid, så tager vi stadig stilling. Samtidig har vi fået lavet en fælles kalender på vores mobiler, som vi begge har adgang til at skrive i, hvilket har gjort det hele meget mere overskueligt.

Vaner for 2018:

Når du først har fået en god vane, er det ikke noget man lige slipper igen. Mit udfald her i efteråret, har derfor også betydet rigtig meget dårlig samvittighed over, at jeg ikke kunne vedholde mine gode vaner, men jeg har accepteret det og ved at jeg kan få den gode vane igen.

 • I 2018 skal jeg derfor finde tilbage til mine gode vaner, fordi det giver mig overskud og energi og jeg ved, at jeg kan:
  • Træning
  • Overholdelse af madplanerne.

Nye vaner i 2018:

 • Oprydning i mine billeder: Uha hvem tager ikke mange billeder, nu hvor det er så nemt tilgængeligt? Jeg gør og jeg tager rigtig mange billeder. Desværre er jeg ikke så god til at holde styr på de der billeder. Det betyder ofte at jeg skal bruge lang tid på at finde et bestemt billede frem. Jeg vil derfor gerne have en vane i 2018, hvor jeg en gang om måneden gennemgår billederne fra forrige måned, herunder får sorteret og slettet og gemt dem på mit drev. (jeg forventer at tage mig af billederne fra 2018 den pågældende måned, men også dem fra 2017 samme måned, så det giver et naturligt flow)
 • Planlægning af idéer: Jeg får rigtig mange idéer og mit kreative rodehoved roder tit rigtig meget. Jeg vil derfor gerne have et bedre overblik over mine idéer og det betyder at der skal afsættes tid til udførelsen af dem i kalenderen. Så mere kalenderstyring på min tid for dette.
Det er vist to vaner som ud over min træning kræver struktur og vedligeholdelse, så der skal ikke en masse flere på. Det er vigtigt at kende sine begrænsninger og en af mine er at huske mig selv om prioritere min tid.

Hvordan skaber du fokus på det nye år og det du gerne vil bringe med ind i det?

Her til sidst vil jeg selvfølgelig slutte af med at sige tak fordi I følger med og giver mig lysten og glæden til at blogge. Selvom jeg først og fremmest blogger for min egen skyld, er det bare lidt sjovere når I læser med. I ønskes allesammen rigtigt dejligt nytår. Jeg håber I alle kommer godt ind i 2018.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Pia (KreativePips)
  31. december 2017 at 11:58

  Jeg var også kommet i en god vane med både sund mad og træning, og det vil jeg tilbage til – og madplanen skal i spil igen, giver mig så meget ro i hverdagen! Jeg har også en mia ideer, som jeg gerne vil få afprøvet 😉 glæder mig til at følge dig i det nye år og se alle dine fine ideer – rigtig godt nytår. Kh Pia

 • Reply
  Home by Bianca
  2. januar 2018 at 21:21

  Det giver nemlig en masse ro og overblik med lidt planlægning. Lyder spændende med dine idéer. Dem glæder jeg mig til at høre mere om. Tak for de søde ord. Jeg ser også frem til at se mere fra dig i år. Rigtig godt nytår søde Pia.

Leave a Reply