Nem pastasalat til madpakken

Nem pastasalat til madpakken – 4 x pasta salat til frokost

Nem pastasalat til madpakken – 4 x pasta salat til frokost

4 x pastasalat med masser af grønt til frokost madpakken- når det skal være nemt og lækkert.

Madpakker må gerne være nemme og lækre, så her finder du nem pastasalat til madpakken.

Ingen tvivl om at det har været en af de varmeste somre, jeg længe kan huske. Det er dejligt med masser af sommervejr, men for mig betyder det en begrænset appetit og når jeg så endelig er sulten, bliver det ofte lidt hurtige løsninger, som ikke altid der helt sunde.

Derfor måtte jeg i tænkeboks en tidlig morgen inden solen havde varmet hele huset op. Det kom der lidt idéer til forskellige sammensætninger af pastasalater ud af. Det er nemt at gøre klar på forhånd og skal derefter bare blandes om aftenen eller om morgenen. Så har du en hurtig lækker og sund frokost.

Det kan ikke blive meget nemmere.

Inspirationen til de her 4 versioner er fundet i kendte smage ud fra lidt af den fastfood, der er blevet købt her i sommervarmen.

For tiden varierer vi mellem de 4 versioner. Vi gør klar til 2 af dem pr. uge og så laver dobbelt portion, så der er mad til 4 dage. På den måde er der  altid mulighed for at tage en rest fra aftensmaden eller finde på noget andet frokost en af dagene.

Når du sidst på ugen har rester tilbage af de forskellige ingredienser fra pastaretterne, så kan du jo nemt lave din egen lækre pastasalat med hvad du har. På den måde får du brugt alt det grønne.

Opskrifterne og portionerne er lavet, så min mand også kan blive mæt. Synes du det bliver for stor en portion, tilpasser du den blot til den mængde du gerne vil have.

Jeg har brugt suppehorn til mine pastasalater, fordi de er nemmere at styre på en gaffel, når man ikke lige har et bord at sidde ved. Min mand har skiftende arbejdssteder, så det skal gerne gøres så nemt som muligt. Du kan med fordel bruge en god fuldkornspasta.

TIP- Foodprepping

Pastaen koger jeg en større portion af og når det er koldt vender jeg det i lidt olivenolie inden det kommer på køl, så pastaen ikke klistrer sammen.

 

Pepperoni pasta

Pepperoni pasta

Græsk pasta

Græsk pasta

Pasta med barbecuekylling

Pasta med barbecuekylling

Start med at marinere din kylling dagen før med barbecuemarinade og steg den i ovnen
– opskriften på barbecue marinade og stegning kan findes her: Barbecuemarineret kylling

Du kan også nøjes med at koge lidt kylling, hvis du ikke vil have den marineret eller købe en færdigmarineret.

Bacon pasta

Bacon pasta

 

Nem pastasalat til madpakken – Opskrifterne på de fire pastasalater finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Nederst finder du opskrifterne på to lækre dressinger – Ranch dressing og Italiensk dressing

God fornøjelse med din lækre frokost.

Er du på udkig efter flere opskrifter til frokosten, så kan du se dem lige her: Frokost/Snacks

Vil du se mere foodprepping, så deler jeg det her #Foodprep

Mange madblogger hilsner Bianca

 

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

 

Pepperoni pasta

Ingredienser

  • dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
  • 1 dl pepperoni i mindre stykker
  • 2 dl cherrytomater
  • 1 dl grøn peberfrugt
  • 1 dl sorte oliven
  • ½ dl majs
  • ½ dl rødløg
  • 1 dl emmentaler i tern
  • 3 spsk hjemmelavet italiensk dressing se opskrift længere nede i blogindlægget
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

  2. Skær pepperoni i mindre stykker. Jeg har haft købt dem i skiver og skåret ud i tern.

  3. Vask og skær cherrytomater og grøn peberfrugt i mindre stykker.

  4. Hæld væden fra dit glas med oliven og din dåse med majs.

  5. Skræl rødløget og hak det i mindre stykker.

  6. Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.

  7. Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.

  8. Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

  9. Drys med lidt friskhakket basilikum.

Græsk pasta

Ingredienser

  • 1,5 dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
  • 2 dl cherrytomater
  • 2 dl agurk
  • 1 dl feta
  • 1 dl grønne oliven kan være med fyld
  • 1 dl majs
  • ½ dl rødløg
  • 3 spsk hjemmelavet ranchdressing find opskriften længere nede i blogindlægget
  • Ristede sesamfrø

Sådan gør du

  1. Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

  2. Vask og skær cherrytomater og agurk i mindre stykker.

  3. Har du købt en blokfeta, skæres denne i mindre stykker.

  4. Hæld væden fra dit glas med oliven og din dåse med majs.

  5. Skræl rødløget og hak det i mindre stykker.

  6. Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.

  7. Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

  8. Drys med ristede sesamfrø.

 

Pasta med barbecuekylling

Start med at marinere din kylling dagen før med barbecuemarinade og steg den i ovnen - opskriften på barbecue marinade og stegning deler jeg link til i blogindlægget. 

Du kan også nøjes med at koge lidt kylling, hvis du ikke vil have den marineret eller købe en færdigmarineret.

Ingredienser

  • 1,5 dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
  • 2 dl barbecuemarineret kylling eller kogt kylling
  • 2 dl cherry tomater
  • 1 dl forårsløg
  • 1 dl sorte bønner
  • 1 dl majs
  • 1 dl emmentaler i tern
  • 3 spsk hjemmelavet ranch dressing se opskrift længere nede i blogindlægget
  • Ristede sesamfrø

Sådan gør du

  1. Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

  2. Skær kyllingen i mindre stykker.

  3. Vask og skær cherrytomater og forårsløg i mindre stykker.

  4. Hæld væden fra din dåse med bønner og din dåse med majs.

  5. Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.

  6. Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion. Tilføj eventuelt lidt af din barbecuemarinade, så den får lidt anden smag.

  7. Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

  8. Drys med ristede sesamfrø.

Bacon pasta

Ingredienser

  • 1,5 dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
  • ½ dl bacon (svarer ca. til ½ pakke bacon i skiver)
  • 2 dl cherrytomater
  • 2 dl agurk
  • dl salat
  • 1 dl emmentaler
  • 3 spsk hjemmelavet ranch dressing find opskriften længere nede i blogindlægget
  • Frisk persille

Sådan gør du

  1. Kog pastaen som anvist på pakken - husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.

  2. Steg baconen og skær den i mindre stykker. Du kan også sagtens bruge bacontern, som er færdig tilberedt.

  3. Vask og skær cherrytomater og agurk i mindre stykker.

  4. Vask salaten og skær den i mindre strimler.

  5. Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.

  6. Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.

  7. Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.

  8. Drys friskhakket persille.

Ranch dressing

Ingredienser

  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ spsk worchestersauce eller soya
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ dl friskhakket purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

  2. Istedet for yoghurt kan du også bruge kærnemælk, så får du en lidt mere flydende dressing. Jeg kan godt lide den har lidt fylde og samtidig har jeg altid naturel yoghurt stående i køleskabet.

Italiensk dressing

Ingredienser

  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk limesaft
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Rør ovenstående ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

  2. Du kan med fordel lave en større portion og stille den i flaske, så du har til en hurtig salat til aftensmad eller næste gang du vil have lidt dressing til din pasta.

Nem pastasalat til madpakken

2 Comments

Skriv et svar