På tur

Julemarked i Flensborg – en anbefaling

Vi holder familieferie for tiden. Istedet for en uges efterårsferie, har vi valgt at tage en uge nu, hvor vi kan nyde lidt juletid uden der er for mange mennesker omkring os. Det er et kæmpe plus, når man som os har to meget impulsstyrede børn, der pludselig er gået på opdagelse.

Det er ikke fordi vi har haft de store planer, da vi alle har haft brug for bare at være. Vi ville dog rigtig gerne nå forbi Flensborg og deres julemarked, for at opleve lidt nyt og samtidig få julestemningen frem.

Vi valgte Flensborg for ikke at skulle køre alt for langt. Selvom vi i sommer var i Holland og derfor ved børnene godt kan klare det, ville vi gerne nå at have noget ud af dagen og samtidig gjorde det ikke noget, at det ikke var det største julemarked.

Har I små børn med og vil I gerne opleve et mindre julemarked, kan det anbefales. Det er nemt at overskue og der er både mulighed for at kigge på juleboder og shoppe lidt. Der er samtidig mulighed for at komme lidt indenfor, når det er tid at få varmen og let adgang til toiletter.

Julemarkedet ligger midt i Flensborg centrum og der er boder, der strækker sig fra den ene ende af gårgaden til den anden. Vi endte med at parkere cirka på midten ved det der hedder Holmpassagen.

Herfra kan man vælge at gå til højre mod Nordermarkt (Nørretorv). Det er et lille torv, hvor der er samlet en del restauranter.

Vi valgte at gå fra Holmpassagen til Nordermarkt, mens det stadig var lyst og inden vi begyndte at fryse for meget. Der var masser af juleboder på vejen og også rig mulighed for at shoppe i butikkerne.

Vi fik kigget lidt på restauranterne, da vi nåede Nordermarkt og gik derefter tilbage til Holmpassagen, som er et lille center, der består af tidligere baggårde, der nu er glasoverdækket. Her fik vi shoppet lidt legetøj til børnene og vi fik alle varmen.

Derefter gik vi ud i gågaden igen og denne gang mod venstre, mod Søndertorv. På Søndertorv er der opstillet en samling af juleboder og der er virkelig flot når det bliver mørkt. Her var også en karrusel, som hurtigt tiltrak børnene.

På Søndertorv er det muligt at købe alverdens mad og drikke i juletemaet, så vil du gerne spise ved en af boderne, er det her du skal stoppe op. Der er overdækkede borde man kan stå ved imens. Det samme er der ved juleboderne langs gågaden.

Efter at have kigget lidt rundt og børnene havde prøvet en karrusel tur, var vi blevet sultne og vi tog derfor turen tilbage til Nordermarkt, hvor vi havde udset os en burgerrestaurant. Det blev derfor til en kombination af sen frokost/tidlig aftensmad, da klokken ikke var så mange, men vi gerne ville nå at se julelysene være tændt inden børnene blev for trætte.

Da vi havde spist gik turen tilbage til Søndertorv, hvor vi havde set, at der lå noget der lignede et center på modsatte side af gågaden.

Centeret hedder Flensburg Gallerie og består af 3 etager. De enkelte etager var ikke vildt store, men der var samlet lidt butikker og på nederste etage var der livemusik og rig mulighed for at få noget at spise.

Centrets personale havde opstillet en lille bod, hvor børnene kunne få lov at farvelægge julefigurer og tage med hjem. Det hyggede børnene sig rigtig godt med. Amilia var især imponeret over at den tyske mand talte dansk til hende.

Efter vi havde kigget os lidt rundt i centret var det blevet tid at pakke sammen. Klokken var blevet omkring 18.30 og med to små børn er det tæt på sengetid på denne tid. Inden vi kørte fik de lige lov, at prøve karrusellen en sidste gang, så vi kunne nyde julestemningen imens. Havde børnene været lidt større var vi blevet på Søndertorv og havde snuset rundt i boderne.

På vej hjem havde vi lidt der skulle julehandles ved grænsen, når nu vi var der. Det var derfor to meget trætte børn, som hurtigt sov på bagsædet, da vi nåede over den danske grænse. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply