Nem og enkel opskrift til madpakken. Skær dit brød i firkanter og frys dem ned, så du nemt kan tage lidt lækkert ud af fryseren løbende.
Brug lige det topping du kan lide. Her har jeg lavet en version med halv kylling / halv pepperoni.
Smuldr din gær i din røreskål.
Kom lunkent vand i og rør gæren ud.
Tilsæt salt, olie og durummel og rør det sammen.
Tilsæt herefter hvedemelet lidt ad gangen og rør det sammen. Det er vigtigt at du mærker efter om din dej har brug for alt melet, for at den ikke bliver for tør.
Bruger du en røremaskine med dejkroge tager det ca. 10 minutter.
Ælter du i hånden tager det lidt længere tid.
Det vigtige er, at din dej er smidig og elastisk. Du skal kunne se, at den danner glutennetværk.
Dejen vil være lidt klistret, men du må ikke tilsætte mere mel, for så bliver din dej tør.
Smør et fad med olie og kom dejen i. Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30-45 minutter. Dæk den med en frysepose, der er klippet op, så dejen kan holde på fugten.
Kom olivenolie oven på dejen i fadet og stik dybe hullet med fingrene.
Kom pepperoni eller kyllingetern på.
Gør som her, hvor der er lavet halvt af hver.
Drys revet ost ovenpå.
Bag brødet ved 220 grader varmluft i 20-25 minutter til det er gyldent.
(husk ovne bager forskelligt, så hold øje med dit brød)