Go Back Email Link
Boller i karry
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Kødboller
  • 1 l vand
  • 1 løg
  • 500 g hk. svinekød
  • 2 spsk. mel
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • Salt og peber
Karrysovsen
  • 2 æbler
  • 3 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 løg
  • olie til stegning
  • 2 tsk karry
  • 7,5 dl kogevand fra kødbollerne ca.
  • 1 terning svinebouillon
  • Mel til jævning
  • Salt og peber
Tilbehør
  • ris
  • persille til pynt
Sådan gør du
Kødboller
  1. Kom vandet i en gryde og sæt det til at koge.

  2. Hak løget fint og kom det i en skål sammen med hakket svinekød, mel, mælk og æg.

  3. Rør farsen sammen med dejkrogene på din elpisker.

  4. Tilsæt salt og peber og rør det godt sammen.

  5. Form dine kødboller i den ønskede størrelse og kom dem i vandet.

  6. Lad kødbollerne koge ca. 5 minutter til de stiger op og ligger i overfladen, så de lige er til at fiske op med en hulske.

  7. Læg kødbollerne på en tallerken og gem kogevandet. Det skal bruges i sovsen.

Karrysovsen
  1. Rens æbler, gulerødder og squash og skær dem i mundrette bidder.

    Stil dem til side.

  2. Tag en gryde og kom olien i.

  3. Hak løget fint og svits det i olien.

  4. Tilsæt karry og rør det ud.

  5. Kom æbler, gulerødder og squash i gryden og tilsæt kogevandet. sammen med 1 svinebouillon. (du kan også bruge en anden bouillon)

  6. Lad det hele koge i 10 minutter

  7. Vil du ikke have grøntsagsstykker i sovsen, kan den blendes med en stavblender nu.

  8. Smag til med salt og peber og jævn sovsen med mel, til du har den ønskede konsistens.

    Lad den koge et par minutter efter jævning, så du sikre dig, at den ikke bliver for tyk. Tilsæt eventuelt lidt mere kogevand eller vand fra hanen, hvis sovsen alligevel er blevet for tyk.

  9. Til sidst tilsættes kødbollerne og varmes forsigtigt med.

    De er sarte for omrøring, så rør forsigtigt i sovsen.

  10. Server med ris til.

    Pynt eventuelt med lidt persille.

    Boller i karry sovs opskrift