Go Back Email Link
Chokoladekage uden mælk med frosting

Her finder du den klassiske chokoladekage, men uden mælk. Dertil en god frosting, som igen er uden mælk, så alle kan være med.

Bradepande på 20x30 cm.

Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Chokoladekage
  • 100 g bagekakao usødet kakao
  • 3 dl kogende vand
  • 150 g vegan smørblok
  • 580 g sukker
  • 3 æg
  • 3,5 dl appelsinjuice
  • 580 g mel
  • 3 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
Chokolade frosting
  • 100 g vegan smørblok
  • 150 g flormelis
  • 1,5 spsk. bagekakao usødet kakao
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kogende vand
Sådan gør du
Chokoladekage
  1. Kom kakaopulver i en skål sammen med det kogende vand og rør det sammen.

  2. Smelt vegan smørbar blok ved svag varme i en gryde.

  3. Kom sukker og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt.

  4. I en anden skål blander du mel, natron, vaniljesukker og salt.

  5. Tilsæt melblandingen til æggemassen sammen med appelsinjuice og den smeltede vegan smørblok.

    Rør det godt sammen.

  6. Tilsæt til sidst blandingen med kakao og kogende vand og rør det hele godt sammen.

  7. Bag kagen ved 175 grader varmluft i 40-50 minutter.

    Husk bagetiden varierer fra ovn til ovn, så tjek til din kage løbende. Måske den skal have lidt mindre eller lidt mere.

Chokolade frosting
  1. Tag din vegan smørblok ud af køleskabet, så den er blød.

  2. Kom den i en skål sammen med de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen til du har en let og luftig masse.

  3. Fordel frostingen på kagen.

    Denne frosting kan sagtens tylles ud, da den står fint selv.