Go Back Email Link
Gammeldags æblekage med havregryn

Denne lækre gammeldags æblekage med ristede havregryn og makroner er super nem at lave og kan sagtens laves i god tid. Den bliver kun bedre af at stå lidt.

Ret: Kage
Ingredienser
  • 1 kg æbler i renset vægt uden skræl og kernehus
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
  • ½ dl sukker
  • 2 dl havregryn
  • 50 g makroner
  • 2 dl piskefløde
Sådan gør du
  1. Start med at skrælle æblerne og skær kernehuset fra.

  2. Kom dem i en gryde sammen med vandet og vaniljeekstrakt.

  3. Kog det ved svag varme til du kan mose æblerne.

    Du kan mose den med en gaffel eller hvis du gerne vil have en finere version, så brug en stavblender.

  4. Stil æblemosen til afkøling.

  5. Kom sukker og havregryn på en varm pande og rist dem godt.

  6. Stil også havregrynene til afkøling.

  7. Når havregrynene er kølet af knuser du makronerne og blander det sammen.

  8. Tag en skål og læg først lidt havregryn i bunden.

  9. Kom et lag æblemos ovenpå.

  10. Fordel endnu et lag havregryn og kom herefter resten af æblemosen ovenpå.

    Gem lidt havregryn til at drysse på toppen af æblekagen

  11. Pisk fløden til flødeskum og fordel det på toppen.

  12. Drys med de sidste havregryn og stil kagen på køl til den skal spises.