Go Back Email Link
Boller uden gær bagt på surdej

Her finder du en opskrift på lækre boller uden gær.

Vil du gerne være sikker på, at din surdej er klar kan du teste den ved at komme 1 tsk. surdej i et glas vand. Hvis den flyder så er den klar.

Antal: 14 stk
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 1 dl surdej
  • 200 g 3-kornsblanding (klar til brug) eller forskellige kerner
  • 15 g salt
  • 250 g durummel
  • 400 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Kom vand og surdej i en skål og rør det godt sammen. (det kan med fordel gøres på en røremaskine)

  2. Tilsæt 3-korns blanding og salt og rør det sammen.

  3. Herefter tilsættes durmmel og det meste af hvedemelet og det æltes på maskine i ca. 15 minutter.

    Dejen skal være våd men samtidig elastisk. (tjek om der er glutennetværk)

  4. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur.

    Det tager ca. 6-8 timer (mere eller mindre afhængigt af aktiviteten i din surdej)

  5. Form dejen til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.

  6. Bag bollerne ved 230 grader varmluft i 10-12 minutter.

    Jeg bager med damp på pizzasten. Har du ikke en ovn med damp, kan du stille et ildsfast fad med vand ind i bunden af din ovn, mens den varmer op. Tilsæt eventuelt mere vand lige inden bollerne skal i ovnen.