Her finder du en opskrift på lækre boller uden gær.
Vil du gerne være sikker på, at din surdej er klar kan du teste den ved at komme 1 tsk. surdej i et glas vand. Hvis den flyder så er den klar.
Kom vand og surdej i en skål og rør det godt sammen. (det kan med fordel gøres på en røremaskine)
Tilsæt 3-korns blanding og salt og rør det sammen.
Herefter tilsættes durmmel og det meste af hvedemelet og det æltes på maskine i ca. 15 minutter.
Dejen skal være våd men samtidig elastisk. (tjek om der er glutennetværk)
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur.
Det tager ca. 6-8 timer (mere eller mindre afhængigt af aktiviteten i din surdej)
Form dejen til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Bag bollerne ved 230 grader varmluft i 10-12 minutter.
Jeg bager med damp på pizzasten. Har du ikke en ovn med damp, kan du stille et ildsfast fad med vand ind i bunden af din ovn, mens den varmer op. Tilsæt eventuelt mere vand lige inden bollerne skal i ovnen.