Go Back Email Link
Æblesnitter med havregryn
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
 

De her små lækre hapsere minder om de engelsk Flapjacks og smager skønt af æbler.

Ret: Kage
Ingredienser
Æblemos
  • 5-6 store æbler
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk vaniljesukker
Æblesnitterne
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 260 g havregryn
  • 3/4 tsk salt
  • 250 g smør
  • 120 g sukker
  • 2 spsk sirup
Sådan gør du
Æblemos
  1. Vask og skræl æblerne og skær kernehuset fra.

  2. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde.

  3. Tilsæt vandet og kog dem møre i ca. 10 minutter.

  4. Blend æblerne med en stavblender og tilsæt vaniljesukker.

    Da æbler jo varierer i størrelse, kan det være at du har lidt for meget æblemos. Du skal bruge 400 g. Gem resten til din morgenmad eller en af mine andre opskrifter. Jeg linker i indlægget eller du kan søge på 'Æbler'.

  5. Stil æblemosen til side.

Æblesnitterne
  1. Kom fuldkornshvedemel, havregryn og salt i en skål og bland det godt sammen.

  2. Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme til en ensartet masse.

  3. Bland de tørre ingredienser med den smeltede smør/sukker masse.

  4. Kom 3/4 af massen i en bradepande og glat det ud med en dejskraber.

  5. Kom 400 g æblemos ovenpå og fordel det også med en dejskraber.

  6. Til sidst toppes med den resterende del af havregrynsmassen og den fordeles ovenpå æblemosen.

  7. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.

  8. Når snitterne er kølet af kan de skæres i passende størrelser.

  9. Opbevar æblesnitterne på køl. De smager bedst kolde.