Go Back Email Link
Pandekagekage med jordbær og hvid chokoladecreme

Denne lækre pandekagekage smager skønt af sommer. Den er nem at lave og kan laves dagen før, hvis du skal gøre andet klar til gæster.

Ret: Kage
Ingredienser
Pandekager - ca. 20 stk
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 400 g mel
  • 8 æg
  • 1 l mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
Hvid chokoladecreme
  • 150 g hvid chokolade
  • 3 past æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljepasta svarende til 1 vaniljestang
Jordbær
  • 300 g friske jordbær
Pynt
  • Jordbær
  • Tørrede kornblomster
  • Chokoladespåner
Sådan gør du
Pandekager
  1. Start med at smelte smørret i en gryde og lad det køle lidt.

  2. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en ensartet masse.

  3. Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

  4. Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

  5. Lad pandekagerne køle af.

Hvid chokoladecreme
  1. Hak den hvide chokolade fint.

  2. Kom æggeblommer, sukker og majsstivelse i en skål og pisk det lyst og luftigt med en el-pisker.

  3. Kom vanilje og fløden i en gryde og kog det forsigtigt op.

  4. Mens gryden stadig er på varmen tilsættes den piskede æggesnaps til fløden. Pisk med almindeligt piskeris til det tykner en smule.

  5. Hæld cremen over den hvide chokolade og rør det ud.

  6. Kom kagecremen på køl i 1 times tid.

Jordbær
  1. Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker og bland dem med den hvide chokolade.

    Behold lidt tilbage, som du kan bruge til at pynte kagen med.

Samling af kagen
  1. Saml kagen ved at lægge en pandekage nederst på dit fad.

  2. Kom ca. 1 spsk med top af hvid chokoladecreme på din pandekage og fordel det.

  3. Kom en pandekage ovenpå og fordel endnu en spk. hvid chokoladecreme.

  4. Fortsæt til du ikke har mere hvid chokoladecreme fyld eller til du løber tør for pandekager.

  5. Jeg valgte at lade være med at ligge en pandekage på sidste skefuld fyld og pyntede med jordbær, tørrede kornblomster og chokoladespåner.