Meyers cremede bisque af jomfruhummer og strandkrabber med jomfruhummerhaler, frisk æble og fennikel
Start med fyldet, når du har pillet dine jomfruhummere: Vend fennikel med æbler og smag til med eddike, olie, salt og sort peber. Vend jomfruhummerskiver i. Opbevar på køl.
Sauter jomfruhummerskaller og krabber i olie og smør i en stor gryde. Gør det evt. ad flere omgange.
Tilsæt løg og hvidløg, æble og grøntsager, og sauter dem let gyldne. Kom tomater, paprika og krydderurter i gryden og steg lidt videre. Kom halvt/halvt af vand og æblecider el. hvidvin på, til det dækker. Bring gryden i kog, og skum urenheder fra.
Kog bisquen sagte i 30-40 minutter. Sluk for varmen, si skallerne fra, og knus skallerne separat i en foodprocessor. Kom dem tilbage i bisquen, og kog op igen. Sigt bisquen. Og pres gerne godt på, så al væden og lidt af krabbegrumset kommer med igennem. Kog bisquen ind, til den smager herligt. Tilsæt fløde og kog bisquen cremet. Smag til med salt, peber ingefær og æblecidereddike.
Anret den varme bisque i smukke, varme, dybe tallerkner, og top med fennikel, æble og jomfruhummerkød. Server med en lun surdejsbolle og koldt smør.