Go Back Email Link
Hyldeblomstsaft - 2 lækre opskrifter

Her finder du 2 lækre opskrifter på hyldeblomstsaft - en version med citron/appelsin og en med citron/lime. 

Ingredienser
Hyldeblomstsaft med citron/appelsin
  • 30 skærme hyldeblomster
  • 40 g vinsyre eller citronsyre
  • 500 g brun farin
  • 500 g sukker
  • 2 øko citroner
  • 1 øko appelsin
  • 1,5 l kogende vand
Hyldeblomstsaft med citron/lime
  • 30 skærme hyldeblomster
  • 40 g vinsyre eller citronsyre
  • 500 g brun farin
  • 500 g sukker
  • 2 øko citroner
  • 1 øko lime
  • 1,5 l kogende vand
Sådan gør du
Hyldeblomstsaft med citron/appelsin
  1. Kom hyldeblomst skærme, vinsyre, brun farin og sukker i en skål, er fad eller andet der kan rumme 3 liter.

  2. Skyl citroner og appelsin og skær dem i skiver. Kom dem i skålen.

  3. Kog vandet og hæld det over. Rør i blandingen til sukkeret er opløst.

  4. Stil det til at trække i 4 dage. Rør gerne i der indimellem. 

    Det skal stå ved stuetemperatur, så sukkeret ikke stivner.

  5. Efter 4 dage: Sigt saften gennem et viskestykke og hæld den på flasker.

    Skyl flaskerne i atamon inden du hælder saften på. Du kan med fordel fryse saften i plastflasker, så du har til vinteren.

Hyldeblomstsaft med citron/lime
  1. Kom hyldeblomst skærme, vinsyre, brun farin og sukker i en skål, er fad eller andet der kan rumme 3 liter.

  2. Skyl citroner og lime og skær dem i skiver. Kom dem i skålen.

  3. Kog vandet og hæld det over. Rør i blandingen til sukkeret er opløst.

  4. Stil det til at trække i 4 dage. Rør gerne i der indimellem.

    Det skal stå ved stuetemperatur, så sukkeret ikke stivner.

  5. Efter 4 dage: Sigt saften gennem et viskestykke og hæld den på flasker.

    Skyl flaskerne i atamon inden du hælder saften på. Du kan med fordel fryse saften i plastflasker, så du har til vinteren.