Her finder du 2 lækre opskrifter på hyldeblomstsaft - en version med citron/appelsin og en med citron/lime.
Kom hyldeblomst skærme, vinsyre, brun farin og sukker i en skål, er fad eller andet der kan rumme 3 liter.
Skyl citroner og appelsin og skær dem i skiver. Kom dem i skålen.
Kog vandet og hæld det over. Rør i blandingen til sukkeret er opløst.
Stil det til at trække i 4 dage. Rør gerne i der indimellem.
Det skal stå ved stuetemperatur, så sukkeret ikke stivner.
Efter 4 dage: Sigt saften gennem et viskestykke og hæld den på flasker.
Skyl flaskerne i atamon inden du hælder saften på. Du kan med fordel fryse saften i plastflasker, så du har til vinteren.
Kom hyldeblomst skærme, vinsyre, brun farin og sukker i en skål, er fad eller andet der kan rumme 3 liter.
Skyl citroner og lime og skær dem i skiver. Kom dem i skålen.
Kog vandet og hæld det over. Rør i blandingen til sukkeret er opløst.
Stil det til at trække i 4 dage. Rør gerne i der indimellem.
Det skal stå ved stuetemperatur, så sukkeret ikke stivner.
Efter 4 dage: Sigt saften gennem et viskestykke og hæld den på flasker.
Skyl flaskerne i atamon inden du hælder saften på. Du kan med fordel fryse saften i plastflasker, så du har til vinteren.