Go Back Email Link
Macarons med appelsincurd

Her deler jeg opskrift og fremgangsmåde på macarons. Husk at macarons er en svær lille kage og det kræver tålmodighed. Denne vejledning skulle gerne hjælpe dig på vej. Lykkes det ikke første gang, så prøv igen. 

Antal: 12 stk
Ingredienser
Macarons bunde
  • 75 g mandelmel
  • 115 g flormelis
  • 2 æggehvider ca. 60 g
  • 50 g sukker
  • Skallen fra ½ øko appelsin
  • Gul pastafarve
Fyld
  • 150 g naturel flødeost
  • 5 spsk appelsincurd link til opskriften finder du i blogindlægget
Sådan gør du
Start med at gøre bundene klar:
  1. Kom mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sek. Sigt herefter blandingen ned i en skål, så du har en fin melblanding.

  2. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem til de danner bløde toppe når du løfter piskeriset. Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.

  3. Pisk appelsinskal og pastafarve i til de får den gule farve du gerne vil have.

  4. Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, en tredjedel ad gangen. Når mandelblandingen er grundigt foldet i, fortsættes foldningen til massen bliver en blank dej med en tyk "lang" konsistens.

  5. Hæld dejen i en sprøjtepose og klip hul på ca. 1 cm i diameter eller brug en metaltyl. Tryk 24 små cirkler ud på et par bageplader beklædt med bagepapir. Du må ikke sætte cirklerne for tæt.

  6. Bank bunden af pladerne med en håndflade, så eventuelle toppe og luftbobler forsvinder.

  7. Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur. Bundene skal tørre ind og danne en let skorpe, så du forsigtigt kan røre ved dem uden at der sætter sig dej fast på fingeren.

  8. Forvarm ovnen til 160 grader.

  9. Bag macaronsne en plade ad gangen i ca. 10-15 minutter. Stil dem derefter til afkøling på pladerne i 10 minutter. Tag forsigtigt bundene af pladerne og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Fyldet
  1. Rør smøreost og orangecurd sammen og kom fyldt på halvdelen af dine macraons. Den anden halvdel samler du din macaron med.