Go Back Email Link
Glutenfrie boller med squash
Ingredienser
  • 5 dl vand 37 grader
  • 25 g gær
  • 20 g FiberHUSK
  • 160 g squash
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 20 g solsikkekerner
  • 20 g græskarkerner
  • 20 g sesamfrø
  • 20 g hørfrø
  • 60 g boghvedemel
  • 190 g rismel
  • 140 g fuldkorns majsmel
Sådan gør du
  1. Start med at tage 5 dl 37 grader varmt vand og hæld i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør det ud i vandet ved lav hastighed.

  2. Tilsæt fiberHUSK og rør det til en geleagtigt klump, lidt ligesom stivnet kagecreme. Det tager ca. 3-5 minutter. Lad det hvile i 10 minutter.

  3. Imens skylles og rives squashen.

  4. Tilsæt squash, yoghurt og olie og rør det forsigtigt igennem.

  5. Tilsæt herefter kerner og mel og rør det først ved lav hastighed i 5 minutter og derefter ved høj hastighed i 8 minutter.

  6. Stil dejen til hævning i 45 minutter.

  7. Kom dejen ud på et meldrysset bord og skær den ud til boller med en dejskraber. Det er vigtigt at du ikke ælter i dejen, da du så slår den luft ud af dejen, som er kommet ved hævningen.

  8. Stil bollerne til hævning i 30 minutter.

  9. Bag bollerne ved 220 grader varmluft i 20 minutter.