En nem julekage, som smager skønt af julens krydderier og som du kan pynte fint efter denne opskrift.
Kom den bløde smør og brun farin i en skål og pisk med elpisker til en skummende masse.
Riv marcipanen på et rivejern eller i en foodprocessor og kom den i skålen.
Pisk marcipanen sammen med smør og farin.
Tilsæt æg og mælk.
I en anden skål blandes mel, bagepulver, kanel og stødte nelliker.
Kom melblandingen op til det øvrige og pisk det godt sammen.
Smør en springform på 20 cm i diameter og kom dejen i.
Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 ½ time.
Lad den køle af.
Kom æggehvide og honning i en skål.
Tilsæt det meste af flormelisen og rør det sammen.
Tilsæt flormelis til du får en glasur, der er så fast at den kan danne små toppe.
Kom glasuren op den afkølede kage i en cirkel på midten af toppen, så kagen danner en kant svarende til at kagen er risengrødsskålen.
Tag en teske og tryk forsigtigt bagsiden ned i glasuren og løft den op, så der dannes små toppe over det hele.
Tag en spsk marcipan og rul den til en kugle, som trykkes flad og sættes på kagen, så det ligner smørklatten.
Drys til sidst med kanelsukker.