Go Back Email Link
Risengrødskage - krydderkage med marcipan.

En nem julekage, som smager skønt af julens krydderier og som du kan pynte fint efter denne opskrift.

Ingredienser
20 cm springform
Krydderkage med marcipan
  • 250 g blødt smør
  • 400 g brun farin
  • 150 g marcipan
  • 4 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 400 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk stødte nelliker
Glasur
  • 1 æggehvide
  • ½ tsk flydende honning
  • 220-250 g flormelis
Pynt
  • 1 spsk marcipan
  • Kanelsukker
Sådan gør du
Krydderkage med marcipan
  1. Kom den bløde smør og brun farin i en skål og pisk med elpisker til en skummende masse. 

  2. Riv marcipanen på et rivejern eller i en foodprocessor og kom den i skålen. 

    Pisk marcipanen sammen med smør og farin. 

  3. Tilsæt æg og mælk. 

  4. I en anden skål blandes mel, bagepulver, kanel og stødte nelliker. 

  5. Kom melblandingen op til det øvrige og pisk det godt sammen. 

  6. Smør en springform på 20 cm i diameter og kom dejen i. 

  7. Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 ½ time. 

    Lad den køle af. 

Glasur og pynt
  1. Kom æggehvide og honning i en skål. 

  2. Tilsæt det meste af flormelisen og rør det sammen. 

  3. Tilsæt flormelis til du får en glasur, der er så fast at den kan danne små toppe. 

  4. Kom glasuren op den afkølede kage i en cirkel på midten af toppen, så kagen danner en kant svarende til at kagen er risengrødsskålen. 

  5. Tag en teske og tryk forsigtigt bagsiden ned i glasuren og løft den op, så der dannes små toppe over det hele. 

  6. Tag en spsk marcipan og rul den til en kugle, som trykkes flad og sættes på kagen, så det ligner smørklatten. 

  7. Drys til sidst med kanelsukker.