Go Back Email Link
Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder

Til denne opskrift har jeg brugt gold chokolade (karamel chokolade) for at fremhæve karamelsmagen fra krokanten.

Hasselnøddekrokanten kan laves i god tid og gemmes til du skal lave din konfekt.

Antallet af konfektstykker kommer an på hvordan du udformer dem og hvor store stykker du vælger at lave.

Ret: Konfekt
Antal: 15 stykker
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Hasselnøddekrokant
  • 50 g hasselnødder
  • 25 g sukker
Konfektstykkerne
  • 200 g marcipan
  • 100 g nougat
  • 150 g gold chokolade (karamel chokolade)
  • Brug ristede hasselnødder eller hasselnøddekrokant til pynt eller drys med fint krymmel
Sådan gør du
Hasselnøddekrokant
  1. Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter (til de har taget farve).

  2. Tag pladen ud og lad dem køle af en smule. Kom hasselnødderne i et viskestykke og gnub skallerne af.

    (Gem lidt ristede hasselnødder til toppen eller brug hasselnøddekrokant til at pynte dine konfektstykker)

  3. Kom sukkeret på en pande og lad det smelte uden at røre for meget i det. Tilsæt hasselnødderne og sørg for de er dækket allesammen.

  4. Kom de sukkerklisterede hasselnødder tilbage på bagepapiret og lad dem køle af. 

  5. Hak nødderne med en savtakket kniv til passende stykker. 

Konfektstykkerne
  1. Ælt marcipanen blød og tril det til en pølse med ens tykkelse hele vejen. På den måde kan du nemmere rulle den ud.

  2. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir.

    Skær marcipanen over på midte, så du får to lige store stykker.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  3. Varm forsigtigt nougaten i mikroovnen. Den skal være blød med ikke smeltet.

  4. Fordel nougat på den ene halvdel af marcipanen.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  5. Fordel hasselnøddekrokanten ovenpå nougaten.

    Du behøver ikke bruge det hele. Fordel den mængde du synes er passende.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  6. Læg den anden halvdel over og lad det stå og samle sig lidt.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  7. Skær dine stykker ud i den ønskede form og størrelse.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  8. Temperer chokoladen og dyp dine stykker i.

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder
  9. Pynt med ristede hasselnødder, hasselnøddekrokant eller fint krymmel

    Konfekt med nougat og krokant af hasselnødder