Go Back Email Link
Islagkage med chokoladeis og kransekagebund

Til denne islagkage har jeg brugt en færdig kransekagemasse, men du kan også lave din egen kransekage som bund. Kom eventuelt lidt lækker smag i dejen, hvis det skal være lidt anderledes.

Opskriften på kransekage finder du på www.homebybianca.dk

Islagkagen her passer som dessert til 10-12 personer

Ret: Dessert
Antal: 10 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Brug en springform på 22 cm
Kransekagebund
  • 1 pose færdig kransekagemasse (400 g)
Chokoladeis
  • 170 g mørk chokolade
  • 5 past. æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 4,5 dl piskefløde
Pynt
  • Dessert karamelsauce
  • Chokoladekrymmel
Sådan gør du
Kransekagebund
  1. Kom bagepapir i bunden af din springform og fordel den færdige kransekage i.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  2. Bag din bund ved 200 grader varmluft i 7-8 minutter og lad den køle af.

Chokoladeis
  1. Kom chokoladen i en skål og smelt den over vandbad eller i mikroovnen.

  2. Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk det lyst og luftigt.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  3. Hæld den smeltede chokolade i og pisk det godt sammen.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  4. Kom piskefløden i en ny skål og pisk det til en let flødeskum.

  5. Kom fløde lidt ad gangen i din æggemasse og vend det godt sammen.

    Bliv ved til du har en ensartet masse.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Samling og pynt
  1. Vask din springform, kom bagepapir i bunden og læg den afkølede bund i.

  2. Kom kageplast rundt i kanten og fordel din chokolademasse ovenpå.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  3. Kom islagkagen på frost i ca. 30 minutter.

  4. Pynt herefter din islagkage med valgfrit pynt.

    Her er brugt dessert karamelsauce og chokoladekugler

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage