Meningen er at der er en ret til 1 person og så skal der være lidt ekstra, som børnene kan smage på, tilsæt evt. lidt ekstra til fadene, hvis dine børn ikke er småt-spisende som mine. Du kan sagtens variere mængderne, hvis I er to eller flere personer.
De 5 versioner lyder således:
1) Kylling, peberfrugt, broccoli, cherrytomater, gulerødder
2) Kylling, sød kartoffel, rosenkål, broccoli, gulerødder
3) Kylling, hakkede tomater, squash, peberfrugt, majs, ris (2 portioner)
4) Kylling broccoli, peberfrugt, ris, ærter, majs
5) Kylling, gulerødder, rosenkål, squash, cherrytomater
Retterne 1, 2, 4 og 5 laves i 3 forskellige ildfaste fade og ret nr. 3 tilberedes i gryde.
Kyllingen marineres aftenen før og kommes i en bøtte i køleskabet natten over.
Kom kyllingestykkerne i et fad smurt med lidt olie og steg i 45 minutter ved 200 grader varmluft. (tiden kan variere afhængig af størrelsen på dine kyllingefilter)
Smør fadet med lidt olie
Rens og skær følgende i passende størrelser:
Peberfrugt (tag 1/3 fra og kom i en gryde)
Broccoli
Gulerødder
Sød kartoffel
Rosenkål
Hæld olie over og drys med rosmarin.
Steg ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Smør fadet med lidt olie.
Rens og skær følgende i passende størrelser:
Cherrytomater
Squash (kom 1 i gryden)
Majs (kom 100 g i gryden)
Ærter
Hæld olie over og drys med rosmarin.
Steg ved 200 grader varmluft i 15-25 minutter.
Steg peberfrugt, squash og majs i lidt olie.
Tilsæt hakkede tomater og lad det koge op.
Tilsæt 1 spsk tørret oregano og smag til med peber.
Kog fuldkornsris svarende til 3 portioner.
Skær kyllingen i skriver og server den sammen med det tilbehør der hører til den pågældende ret.
Pak retterne i lufttætte beholdere, så du nemt kan tage den ret frem du skal bruge den pågældende dag.
Jeg fryser retterne til de sidste 2 dage. Det kan være der sker noget uforudset i løbet af ugen og så er det ærgerligt, hvis det når at blive dårligt.