Vil du heller ikke smide mad ud, så er det oplagt at bruge dine rugbrødsrester til de her lækre grovboller. Perfekte til frokosten eller som tilbehør til aftensmaden.
Smuldr rugbrødet i en skål og tilsæt 4 dl vand.
Hvis du gerne vil have flere kerner i, kan du tilsætte en håndfuld solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø eller hvad du ellers lige har hjemme.
Lad det stå i blød i 1-2 timer.
Kom 2 dl vand i en skål og smuldr gæren i.
Tilsæt brødblandingen og salt og rør det sammen.
Rør havregryn og mel i lidt ad gangen til du har en ensartet masse.
Rør i ca. 5-10 minutter. Dejen skal være fugtig.
Stil dejen til hævning med et vådt viskestykke over 1 time.
Tag et par skeer og sæt dejen på bageplader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve 1 time.
Bag bollerne ved 210 grader varmluft i ca. 20 minutter.