Go Back Email Link
Brug rugbrødsrester til rugbrødsboller

Vil du heller ikke smide mad ud, så er det oplagt at bruge dine rugbrødsrester til de her lækre grovboller. Perfekte til frokosten eller som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser
Du får ca. 20 stk
  • 300 g rugbrød med kerner
Efter iblødsætning
  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • ½ spsk salt
  • 150 g havregryn
  • 150 g rugmel
  • 300 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Smuldr rugbrødet i en skål og tilsæt 4 dl vand.

    Hvis du gerne vil have flere kerner i, kan du tilsætte en håndfuld solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø eller hvad du ellers lige har hjemme.

  2. Lad det stå i blød i 1-2 timer.

Efter iblødsætning
  1. Kom 2 dl vand i en skål og smuldr gæren i.

  2. Tilsæt brødblandingen og salt og rør det sammen.

  3. Rør havregryn og mel i lidt ad gangen til du har en ensartet masse.

    Rør i ca. 5-10 minutter. Dejen skal være fugtig.

  4. Stil dejen til hævning med et vådt viskestykke over 1 time.

  5. Tag et par skeer og sæt dejen på bageplader med bagepapir.

  6. Lad bollerne efterhæve 1 time.

  7. Bag bollerne ved 210 grader varmluft i ca. 20 minutter.