Go Back Email Link
Grove boller med æble

De her grove boller er lækre, lettte og luftige, da æblet hjælper med at give en luftig dej.

Antal: 20 stk.
Ingredienser
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 små æbler
  • 2 spsk. honning
  • 4 spsk. olie
  • 150 g grahamsmel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Start med at komme mælken i en kasserolle og lun den forsigtigt.

    Det er vigtigt at den ikke bliver for varm, da den ellers dræber gærcellerne. Du skal kunne dyppe lillefingeren i mælken.

  2. Smuldr gæren i en skål - brug gerne din røremaskine.

  3. Tilsæt mælken og rør det ud.

  4. Skræl æblerne, skær kernehuset fra og riv dem på et rivejern. (eller gør som jeg - kom dem i en minihakker)

    Jeg kan godt finde på at lade skrællen sidde på, da det giver et mere rustikt bagværk

  5. Kom de revne æbler op i skålen sammen med honning og olie og rør det sammen.

  6. Tilsæt grahamsmel, fuldkornsmel og hvedemel (hold lidt af hvedemelet tilbage).

  7. Ælt det til en smidig og blød dej.

    Tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel.

  8. Stil dejen til hævning med et viskestykke over skålen i ca. 1 time.

  9. Tril dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  10. Lad bollerne efterhæve i 15-30 minutter.

  11. Pensl bollerne med lidt mælk eller vand og bag dem ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.