De her små lækre hapsere minder om de engelsk Flapjacks og smager skønt af æbler.
Vask og skræl æblerne og skær kernehuset fra.
Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde.
Tilsæt vandet og kog dem møre i ca. 10 minutter.
Blend æblerne med en stavblender og tilsæt vaniljesukker.
Da æbler jo varierer i størrelse, kan det være at du har lidt for meget æblemos. Du skal bruge 400 g. Gem resten til din morgenmad eller en af mine andre opskrifter. Jeg linker i indlægget eller du kan søge på 'Æbler'.
Stil æblemosen til side.
Kom fuldkornshvedemel, havregryn og salt i en skål og bland det godt sammen.
Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme til en ensartet masse.
Bland de tørre ingredienser med den smeltede smør/sukker masse.
Kom 3/4 af massen i en bradepande og glat det ud med en dejskraber.
Kom 400 g æblemos ovenpå og fordel det også med en dejskraber.
Til sidst toppes med den resterende del af havregrynsmassen og den fordeles ovenpå æblemosen.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.
Når snitterne er kølet af kan de skæres i passende størrelser.
Opbevar æblesnitterne på køl. De smager bedst kolde.