Go Back Email Link
Jordbærtærte med hvid chokoladecreme - lav en stor eller flere små
Samlet tid
2 t
 

Denne sommertærte er super nem at lave og så bliver den så fin med den fine jordbærblomst på toppen.

Tærten er lavet i en tærteform på 21 cm i diameter

Du kan også lave den som små mini tærter i en metal muffin form. Der bliver ca. 16 stk.

Ret: Kage
Ingredienser
Kagecreme med hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 3 past æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljepasta svarende til 1 vaniljestang
Tærtebund
  • 100 g smør
  • 80 g flormelis
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 50 g mørk chokolade
Pynt
  • 350 g friske jordbær
  • hakket chokolade
  • lidt mynteblade
Sådan gør du
Kagecreme med hvid chokolade
  1. Kom husblas i en skål med koldt vand.

  2. Hak den hvide chokolade fint.

  3. Kom æggeblommer, sukker og majsstivelse i en skål og pisk det lyst og luftigt med en el-pisker.

  4. Kom vanilje og fløden i en gryde og kog det forsigtigt op.

  5. Mens gryden stadig er på varmen tilsættes den piskede æggesnaps til fløden. Pisk med almindeligt piskeris til det tykner en smule.

  6. Vrid husblas for vand og kom det i gryden og smelt det sammen med cremen.

  7. Hæld cremen over den hvide chokolade og rør det ud.

  8. Kom kagecremen på køl til den skal på kagen (ca. 1-1,5 time)

Tærtebund
  1. Kom den kolde smør i en skål sammen med flormelis, hvedemel og vaniljesukker.

  2. Smuldr det hele sammen, men uden at varme smørret for meget op.

  3. Tilføj ægget og saml hurtigt dejen.

  4. Form dejen til en flad cirkel og kom den på køl i ca. 15 minutter

  5. Rul dejen ud og kom den i tærteformen og skær kanterne af.

    (Hvis du bager små tærter stikkes dejen ud med en rund udstikker og kommes i en metal muffinform. )

    Små jordbærtærter
  6. Blindbag tærtebunden i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

    (De små tærter blindbages ikke - start med at bage ved 8 min og tjek om de skal have mere.)

  7. Tag bagepapiret med bønner eller ris til blindbagningen af og bag bunden yderligere i 5-8 minutter.

  8. Smelt den mørke chokolade og fordel den over bunden.

  9. Kom bunden på køl i 15 minutter til chokoladen er størknet.

Samling af tærten
  1. Tag tærtebunden ud af formen, hvis tærten ikke skal serveres i formen.

  2. Pisk kagecremen igennem i hånden med et piskeris. Den skulle gerne være tyknet godt.

  3. Fordel kagecremen på den kolde bund og kom jordbær ovenpå.

  4. Jeg har fordelt jordbærrene i et blomstermønster, men det bestemmer du helt selv.

    Skær jordbærrene i skiver og start med at ligge skiver yderst i kanten af tærten.

    Fortsæt ind mod midten.

    Kom til sidst lidt hakket chokolade på toppen sammen med lidt mynteblade.