Go Back Email Link
Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse

Denne lækre sommerkage er lavet med marcipankammerjunker, men kan også sagtens laves med almindelige kammerjunker. 

Jeg har lavet den i en springform på 20 cm i diameter, men den kan sagtens laves i en på 25 cm. Så bliver den lidt lavere og jordbærrene, skal tilpasses i højden. 

Indkøbsseddel: Jeg har samlet en indkøbsseddel til kagen nederst i opskriften. 

Ingredienser
Marcipankammerjunker
  • Opskriften på marcipankammerjunker finder du separat herunder.
Bunden
  • 300 g marcipan kammerjunker (du kan også bruge almindelige kammerjunker)
  • 75 g smør
Koldskålsmousse
  • 6 blade husblas
  • Saft fra 1 øko citron
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis
  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 160 g jordbær
Rabarbermousse
  • 4 blade husblas
  • 230 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 20 ml vand
  • 1 bæger past. æggehvider
  • 15 g flormelis
  • 2 dl fløde
Sådan gør du
Bunden
  1. Start med at smuldre kammerjunkerne og smelte smørret. 

  2. Bland det herefter sammen og fordel det i din form.

  3. Stil den på køl mens du laver koldskålsmoussen.

Koldskålsmousse
  1. Læg husblas i blød og smelt citronsaften ved svag varme.

  2. Smelt husblassen i citronsaften og stil den til side.

  3. Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis, så du får fordelt kornene godt.

  4. Pisk fløden til flødeskum sammen med flormelis og vaniljekorn.

  5. Vend forsigtigt kærnemælk og citronsaft i til en ensartet masse.

  6. Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær dem over på midten og sæt den langs kanten af bunden i din runde form. 

    For at de alle får samme højde, kan du skære lidt af bunden af jordbærrene, så står de også lige. Det du skærer af kan skæres i mindre stykker og tilsættes til koldskålsmoussen.

  7. Fordel koldskålsmoussen i din form og stil den på køl i ½ - 1 time til moussen er helt stiv. Imens laves rabarbermoussen.

Rabarbermousse
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.

  2. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker.

  3. Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem møre.

  4. Herefter smeltes husblassen i og det hele blendes igennem med en stavblender.

  5. Stil det til side til afkøling.

  6. Pisk æggehviderne stive sammen med sigtet flormelis og vend det i den afkølede rabarberkompot. Det er vigtigt at den er så kold, at det ikke smelter.

  7. Pisk fløden til flødeskum og vend det i.

  8. Fordel det ovenpå din koldskålsmousse i formen.

  9. Lad kagen stå på køl i ½ - 1 time til moussen er helt stiv.

  10. Pynt med jordbær og knuste kammerjunker og stil den på køl til servering.

Indkøbsseddel
  1. 230 g rabarber

    160 g jordbær

    100 g sukker

    95 g flormelis

    75 g smør

    4,5 dl fløde

    3 dl kærnemælk

    1 bæger past. æggehvider

    Saft fra 1 øko citron

    Korn fra en vaniljestang

    10 blade husblas

    300 g marcipankammerjunker (opskriften finder du separat under denne opskrift i indlægget)