Go Back
Rabarberhorn med marcipan
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
35 min
 

Lækre horn med rabarber, som nemt kan gemmes i fryseren, så du har til picnickurven eller til en lækker brunch. 

Ret: Kage
Antal: 8 stk
Ingredienser
Fyld
  • 50 g revet marcipan
Rabarberkompot
  • 300 g rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Rabarberhorn
  • 200 g skyr eller yoghurt naturel
  • 100 g sukker
  • 25 g olie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 275 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 10 g mandelflager
Sådan gør du
Fyld
  1. Start med at rive marcipanen på et rivejern eller i en foodprocessor

Rabarberkompot
  1. Rens rabarberne for jord, skær bladene fra og skær stilkene i mindre stykker.

  2. Kom rabarberne i en gryde med rørsukker og vaniljesukker.

  3. Kog dem møre i 10-15 minutter ved svag varme og blend kompotten med en stavblender.

Rabarberhorn
  1. Kom skyr (yoghurt), sukker og olie i en skål og rør det sammen. 

  2. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og rør det med. 

  3. Tilsæt herefter hvedemel og ælt dejen sammen. 

  4. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og skær den i 8 trekanter. 

    Rabarberhorn med marcipan
  5. Fordel en spsk rabarberkompot på det brede stykke og kom revet marcipan ovenpå. 

    Rabarberhorn med marcipan
  6. Rul hornene fra den brede ende og lig hornene på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad. 

    Rabarberhorn med marcipan
  7. Hornene pensles med æg og drysses med mandelflager. 

  8. Bag hornene i ovnen ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.