Go Back Email Link
Varme hveder med marcipan

De her hveder er lavet med marcipan og giver derfor en sød hvede, som er perfekt til den lune aften te torsdag aften, dagen før Store Bededag. 

Vil du gerne have de klassiske gammeldags hveder, kan du sagtens udelade marcipanen og eventuelt tilføje 1 tsk stødt kardemomme. Vi udelader det, da børnene synes det giver en for kraftig smag.

Antal: 12 stk
Ingredienser
Brug en bradepande med høje kanter i målene 20 x 30 cm, så kommer de til at stå tæt og fint.
  • 50 g smeltet smør
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 250 g revet marcipan
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Start med at smelte smørret i en gryde ved svag varm. 

  2. Tilsæt lidt af mælken, så du sikrer dig at blandingen er lunken og ikke brænder gærcellerne af. 

  3. Rør gæren ud smør og mælkeblandingen og tilsæt resten af mælken.

  4. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, marcipan og 2/3 del af melet og rør dejen godt sammen. 

  5. Tilsæt resten af melet mens du ælter dejen godt igennem. 

  6. Stil dejen til hævning under et viskestykke i 1 time.

  7. Kom dejen ud på et meldrysset bord og fordel den i 12 lige store stykker. 

  8. Tril stykkerne til boller og sæt dem på en bradepande med kant, så de kan vokse sammen og give de gode bløde sider. 

  9. Lad herefter hvederne hæve under et viskestykke i 30 minutter. 

  10. Bag hvederne ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. 

    Brug gerne dampfunktionen, hvis din ovn har sådan en. 

    Har du ikke dampfunktion, kan du stille en bradepande med vand i bunden af din ovn, så der dannes damp i ovnen. Stil pladen ind mens ovnen varmer op.

  11. Afkøl en anelse inden servering. De kan også køles helt af, flækkes og ristes i ovnen eller på brødristeren.