Go Back
Pandekage lagkage med rabarber

Lav pandekagerne og rabarberkompotten i god tid, så det kan nå at køle af inden kagen skal samles. 

Ingredienser
Pandekager - ca. 20 stk.
  • 200 g sukker
  • 400 g mel
  • 8 æg
  • 100 g smør
  • 1 l mælk
  • 1 spsk revet skal fra øko appelsin
  • 2 tsk vaniljesukker
Rabarberkompot fyld
  • 280 g rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
Pandekager
  1. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en ensartet masse.

  2. Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

  3. Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

  4. Lad pandekagerne køle af.

Rabarberkompot fyld
  1. Skyl rabarberne godt og skær dem i mindre stykker.

  2. Kom dem i en gryde sammen med rørsukker og varm det godt op.

  3. Efter 10 - 15 min skulle sukkeret gerne være smeltet og rabarber helt møre, så de kan moses med en ske.

  4. Tilsæt vanilje sukker og blend kompotten med en stavblender.

  5. Lad kompotten køle af.

  6. Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med den afkølede rabarberkompot.

Samling af kagen
  1. Saml kagen ved at ligge en pandekage på et fad og kom en spiseske rabarberkompot fyld ovenpå. Fordel det og kom en pandekage ovenpå.

  2. Fortsæt til du ikke har mere rabarberkompot fyld eller til du løber tør for pandekager.

  3. Jeg valgte at lade være med at ligge en pandekage på sidste skefuld fyld og pyntede med jordbær, hornvioler og mynte.