Go Back
Marcipankage med æbler

Lav den fineste marcipankage med den gode smag af æbler og den fineste æblerose på toppen. 

Ingredienser
Æblemos
  • 4 mellemstore æbler
  • 100 g sukker
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
Marcipankage
  • 300 g marcipan
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 5 æg
  • 100 g hvedemel
Pynt
  • Fine røde æbler
Sådan gør du
Æblemos
  1. Start med at lave æblemosen ved at skrælle æblerne og skære kernehuset fra. Skær æblerne i mindre stykker og kom det sammen med sukker, kanel og vaniljesukker i en gryde. Lad det koge sammen til en mos. Hvis du bruger meget søde æbler, kan lidt af sukkeret holdes tilbage og du kan tilføje når du smager mosen til.

Marcipankage
  1. Riv marcipanen og kom det i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det hele godt sammen.

  2. Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem til en luftig masse.

  3. Tilføj æggemassen til marcipanmassen og rør det forsigtigt sammen.

  4. Vend til sidst hvedemelet i massen og kom den i en smurt springform.

  5. Fordel æblemosen på toppen.

Pynt
  1. Skær æblerne i halve og fjern kernehuset. Skær dem herefter i tynde skiver, som du ligger ovenpå kagen i en cirkel. Start udefra og arbejd dig indad. De næste æblestykker, skal ligge lidt forskudt fra den forrige række for at danne et rose mønster.

  2. Bages ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter.