Go Back Email Link
5 fra 1 stemme
Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokolade opskrift
Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

Lækre og nemme børnevenlige fastelavnsboller, hvor fyldet bliver inde i bollen.

Antal: 24
Ingredienser
  • 150 g smør
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 120 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 900 g hvedemel
Fyld
  • 2 bananer
  • 150 g mørk chokolade
  • 250 g marcipan
Glasur
  • Flormelis
  • Vand
Sådan gør du
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Sørg for blandingen ikke kommer over 37 grader.

  2. Smuldr gæren i en skål, hæld mælk og smør i skålen og rør gæren ud.

  3. Tilsæt sukker, salt og hvedemel og saml til en dej.

  4. Æltes i ca. 5 minutter i røremaskine eller 10 minutter i hånden.

  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter.

  6. Imens laves fyldet:

  7. Mos bananerne, hak chokoladen og riv marcipanen. Rør det sammen til en ensartet masse.

  8. Kom dejen på et meldrysset bord og del den i 24 lige store stykker.

  9. Tril dem til kugler og slå dem flade.

  10. Kom fyld på dejen, ca. ½ spsk og fold enderne sammen og lig bollen på en bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad.

  11. Gør det samme med resten. Det passer med 2 bradepander.

  12. Lad efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

  13. Bag i varmluftovn ved 220 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne på toppen.

  14. Lad bollerne køle af og pynt dem med glasur og krymmel.