Engelsk julekage med marcipan toppet med appelsinglasur. En dejlig konfekt kage fyldt op med lækre ingredienser som portvin og syltede kirsebær. Du kan også sagtens bruge mørk rom istedet for portvin.
Smut mandler.
Hak mandler og kirsebær og kom dem sammen med rosinerne i en mindre plastikbøtte med derilhørende tilsluttende låg.
Tag stenen ud af dadlerne, hak dem og kom dem op i plastikbøtten.
Riv skallen fra appelsinerne og pres saften fra ca 1½ appelsin. (gem saften fra den sidste halvdel til glasuren)
Kom skal og sagt op i bøtten til de øvrige ingredienser.
Tilsæt portvin eller rom og rør det hele sammen.
Sæt låg på og sæt det til at hvile i køleskabet. .
Lad det hvile i 12-24 timer og rør indholdet sammen indimellem, så det bliver godt blandet.
Pisk smør og farin til en cremet masse. Tilsæt æggene et ad gangen mens du pisker.
Tilsæt krydderier og mel og pisk godt.
Skræl æblet og riv æble og marcipan inden det kommes i skålen og røres godt rundt.
Tilsæt til sidst blandingen fra posen og rør det hele godt sammen.
Kom det i den smurte form og glat den ud med en ske. Lav en fordybning i midten, så dejen bliver plan efter bagning.
Bag ved 160 grader 1 time og sæt derefter temperaturen ned til 150 grader og bag i ca. 2 timer.
Tag kagen ud og lad den køle helt af.
Bland appelsinglasuren af appelsinsaft fra ½ appelsin og tilsæt flormelis til glasuren er fast, men flyder en smule.
Hæld glasuren over kagen og pynt med krymmel eller hakkede mandler.