Tag opbevaringssurdejen og bland den med vand og mel. Stil den på bordet med løst låg og lad den stå til næste dag.
Kom vand og rugkerner i en skål og stil dem på køkkenbordet med løst låg til næste dag.
Kom yoghurten i en skål og smuldr gæren i. Rør gæren ud i yoghurten
Tilsæt ung surdej, havregryn, rugmel og salt og rør det sammen.
Tilsæt hvedemelet og rør dejen på maskine i 10 minutter ved lav hastighed. Er dejen for fast tilsætter du vand til den får en ensartet, men klistret konsistens.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Drys hvedemel på bordet og hæld dejen ud på bordet. Del dejen i mindre stykker med en dejspatel og kom dem på et stykke bagepapir.
Lad rugstykkerne hæve tildækket i 45 minutter.
Kom en pizza / bagesten i ovnen og varm ovnen op til 180 grader varmluft. Jeg bager med damp. Har du ikke en ovn med damp kan du sætte en bradepande med vand i bunden af din ovn mens du varmer ovnen op og når du bager rygstykkerne.
Når ovnen er varmet op bager du rugstykkerne en plade ad gange i 10 minutter.