Med denne opskrift kan du servere 4 forskellige lækre små kransekagestykker med gode smage: Almindelige kransekagestykker, Hindbærkransekage, Appelsinkransekage med nougatmidte, Kransekage med tranebær og hvid chokolade
Der bliver ca. 900 g kransekagemasse. Er kransekagemassen for klistret tilsættes en smule mere flormelis, til den har den rette konsistens. Dette gøres også ved de enkelte kransekage typer, da de ekstra ingredienser også er med til at ændre dejens konsistens.
Du kan enten sprøjte dem ud med en sprøjtepose eller trille dem til små stykker af 5 cm.
Tryk dem sammen, så de danner en trekant.
Riv skallen fra limen og bland det hele sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis dejen bliver for klistret.
Jeg har i år trillet dem til kugler og trykket dem flade på toppen med drys på. De andre år er massen kommet i en sprøjtepose og trykket ud i små toppe med frysetørrede hindbær. Så det er helt op til dig, hvad du gerne vil bruge.
Riv skallen fra appelsinen og bland den sammen med kransekagemassen.
Tril massen til små kugler og tryk hul i midten. Kom små kugler af nougat i midten.
Når du laver glasur efter bagning, kan du tilføje lidt appelsinsaft, men det kan sagtens undværes, da der er rigeligt med smag i selve kransekagen.
Tril kransekagemassen til kugler og tryk et hul i midten.
Smelt den hvide chokolade og kom de hakkede tranebær i. Lad den køle lidt og kom det i en sprøjtepose. Kom massen i midten af kransekagen.
Det hele bages ved 210 grader i ca. 10-12 minutter.
Lad det hele køle af.
Dyp bunden af nedenstående i tempereret mørk chokolade:
Almindelige kransekagestykker, Hindbærkransekagerne, Appelsinkransekage med nougatmidte
Jeg har valgt ikke at komme mere chokolade på kransekagen med tranebær og hvid chokolade, for ikke at tage smagen fra midten.
Lad stykkerne tørre og pynt med royal icing.
Det skal du bruge: Past. æggehvider og flormelis
Kom en æggehvide i en skål og tilsæt flormelis lidt ad gangen indtil glasuren danner toppe, som kan blive stående. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt fine snirkler på De almindelige kransekagestykker og Appelsinkransekagerne med nougatmidten.
Jeg har tilføjet lidt appelsinsaft til min royal icing, som er kommet på Appelsinkransekagerne med nougatmidte, men det er slet ikke nødvendigt, da kagerne smager rigtigt fint af appelsin.