Go Back Email Link
Kransekage - 1 grunddej til 4 smage

Med denne opskrift kan du servere 4 forskellige lækre små kransekagestykker med gode smage:  Almindelige kransekagestykker, Hindbærkransekage, Appelsinkransekage med nougatmidte, Kransekage med tranebær og hvid chokolade

Ret: Kage
Keyword: Kransekage
Ingredienser
Grundopskrift
  • 600 g marcipan
  • 250 g flormelis
  • 2 past. æggehvider
Almindelige kransekagestykker, ca. 15 stk.
  • 250 g kransekagemasse
Hindbærkransekage, 15-20 stk
  • 200 g kransekagemasse
  • 2 spsk frysetørret hindbær pulver (blend eventuelt frysetørrede hindbær fint)
  • ½ skal fra økologisk lime
  • Evt. lidt flormelis
  • Pynt: Skovbær knas eller lidt frysetørrede hindbær
Appelsinkransekage med nougatmidte, ca. 18 stk.
  • 250 g kransekagemasse
  • ½ skal fra økologisk appelsin
  • 50 g nougat
  • Gem evt. lidt appelsinsaft til glasuren
Kransekage med tranebær og hvid chokolade,10-15 stk.
  • 200 g kransekagemasse
  • 2 spsk hakkede tørrede tranebær
  • 40 g hvid chokolade
Sådan gør du
Grundopskrift
  1. Der bliver ca. 900 g kransekagemasse. Er kransekagemassen for klistret tilsættes en smule mere flormelis, til den har den rette konsistens. Dette gøres også ved de enkelte kransekage typer, da de ekstra ingredienser også er med til at ændre dejens konsistens. 

Almindelige kransekagestykker
  1. Du kan enten sprøjte dem ud med en sprøjtepose eller trille dem til små stykker af 5 cm.

  2. Tryk dem sammen, så de danner en trekant.

Hindbærkransekage
  1. Riv skallen fra limen og bland det hele sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis dejen bliver for klistret.

  2. Jeg har i år trillet dem til kugler og trykket dem flade på toppen med drys på. De andre år er massen kommet i en sprøjtepose og trykket ud i små toppe med frysetørrede hindbær. Så det er helt op til dig, hvad du gerne vil bruge.

Appelsinkransekage med nougatmidte
  1. Riv skallen fra appelsinen og bland den sammen med kransekagemassen.

  2. Tril massen til små kugler og tryk hul i midten.  Kom små kugler af nougat i midten. 

  3. Når du laver glasur efter bagning, kan du tilføje lidt appelsinsaft, men det kan sagtens undværes, da der er rigeligt med smag i selve kransekagen.

Kransekage med tranebær og hvid chokolade
  1. Tril kransekagemassen til kugler og tryk et hul i midten.

  2. Smelt den hvide chokolade og kom de hakkede tranebær i. Lad den køle lidt og kom det i en sprøjtepose. Kom massen i midten af kransekagen.

Bagning
  1. Det hele bages ved 210 grader i ca. 10-12 minutter.

  2. Lad det hele køle af.

Pyntning
  1. Dyp bunden af nedenstående i tempereret mørk chokolade:

  2. Almindelige kransekagestykker, Hindbærkransekagerne, Appelsinkransekage med nougatmidte

  3. Jeg har valgt ikke at komme mere chokolade på kransekagen med tranebær og hvid chokolade, for ikke at tage smagen fra midten.

  4. Lad stykkerne tørre og pynt med royal icing.

Royal Icing
  1. Det skal du bruge: Past. æggehvider og flormelis

  2. Kom en æggehvide i en skål og tilsæt flormelis lidt ad gangen indtil glasuren danner toppe, som kan blive stående. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt fine snirkler på De almindelige kransekagestykker og Appelsinkransekagerne med nougatmidten.

  3. Jeg har tilføjet lidt appelsinsaft til min royal icing, som er kommet på Appelsinkransekagerne med nougatmidte, men det er slet ikke nødvendigt, da kagerne smager rigtigt fint af appelsin.