Go Back Email Link
Limetærte - en nem og frisk tærte

Limetærten skal laves 3-4 timer før. Den kan nemt laves dagen før og opbevares på køl.

Pynt den som her, med fin marengs. Find link til opskriften under afsnittet med pynt.

Husk - bruger du sukker krymmel direkte på moussen, skal det på lige inden servering, da syren fra moussen vil få det til at smelte.

Tærten er lavet i en tærtefor på 21 cm i diameter.

Du kan lave den som små mini tærter i en metal muffinform. Der blvier ca. 16 stk.

Ret: Dessert, Kage
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Tærtebund
  • 100 g smør
  • 80 g flormelis
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 50 g mørk chokolade
Limemousse
  • dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 70 g sukker
  • ½ dl limesaft af 4 limefrugter
  • 4 blade husblas
Pynt
  • Find idéer til pynt i afsnittet om idéer til pynt.
Sådan gør du
Tærtebund
  1. Kom den kolde smør i en skål sammen med flormelis, hvedemel og vaniljesukker.

  2. Smuldr det hele sammen, men uden at varme smørret for meget op.

  3. Tilføj ægget og saml hurtigt dejen.

  4. Form dejen til en kugler, som du trykker flad og kom den på køl i 15-30 minutter.

  5. Rul dejen ud og kom den i tærteformen og skær kanterne af.

    Små tærter: Hvis du bager små tærter stikkes dejen ud med en rund udstikker og kommes i en metal muffinform.

  6. Blindbag tærtebunden i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

    Små tærter: Skal ikke blindbages. De bages helt færdigt. Bag dem i 8 minutter og tjek om de skal have mere.

  7. Tag bagepapiret med bønner eller ris til blindbagningen af og bag bunden i yderligere 5-8 minutter.

  8. Kom hakket mørk chokolade direkte på tærtebunden og fordel den mens den smelter med en dejskraber.

  9. Kom bunden på køl i 15 minutter til chokoladen er stivnet.

Limemousse
  1. Læg husblas i en skål med koldt vand i min 5 min.

  2. Kom fløden i en skål og pisk den til en let flødeskum med en elpisker.

    Limemousse opskrift
  3. Kom creme fraiche og sukker i en anden skål og pisk ved lav hastighed til sukkeret er opløst.

    Limemousse opskrift
  4. Kom limesaften i en kasserolle. Tilføj den afdryppede husblas og smelt det ved svag varme.

    Limemousse opskrift
  5. Tilføj limesagt til skålen med creme fraiche og rør det sammen.

    Limemousse opskrift
  6. Vend herefter med fløden og rør det forsigtigt til en let og luftig mousse.

    Limemousse opskrift
  7. Fordel moussen i tærtebunden og stil den på køl i 3-4 timer

    Limetærte opskrift
  8. Pynt herefter din tærte.

    Limetærte opskrift