Go Back Email Link
Lyserøde macarons med ruby ganache

Ruby chokolade smager sødt, lidt af bær og også lidt syrligt.

Her deler jeg opskrift og fremgangsmåde på macarons. Husk at macarons er en svær lille kage og det kræver tålmodighed. Denne vejledning skulle gerne hjælpe dig på vej. Lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

Ret: Småkager
Antal: 24 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Macarons bunde
  • 80 g mandelmel
  • 120 g flormelis
  • 2 æggehvider (60 g)
  • 50 g sukker
  • Lyserød pastafarve
Ruby ganache
  • 100 g ruby chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 12 g blødt smør (jeg bruger saltet smør)
Sådan gør du
Macarons bunde
  1. Kom mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sek. Sigt herefter blandingen ned i en skål, så du har en fin melblanding.

  2. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem til de danner bløde toppe når du løfter piskeriset. Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.

  3. Pisk pastafarve i til de får den lyserøde farve du gerne vil have.

    Husk at en del farven falmer, når du bager dine macarons.

  4. Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, en tredjedel ad gangen. Når mandelblandingen er grundigt foldet i, fortsættes foldningen til massen bliver en blank dej med en tyk "lang" konsistens.

  5. Hæld dejen i en sprøjtepose og klip hul på ca. 1 cm i diameter eller brug en metaltyl. Tryk 24 små cirkler ud på et par bageplader beklædt med bagepapir. Du må ikke sætte cirklerne for tæt.

  6. Bank bunden af pladerne med en håndflade, så eventuelle toppe og luftbobler forsvinder.

  7. Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur. Bundene skal tørre ind og danne en let skorpe, så du forsigtigt kan røre ved dem uden at der sætter sig dej fast på fingeren.

  8. Forvarm ovnen til 150 grader almindelig ovn (ikke varmluft).

  9. Bag macaronsne en plade ad gangen i ca. 10-15 minutter. Stil dem derefter til afkøling på pladerne i 10 minutter. Tag forsigtigt bundene af pladerne og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Ruby ganache
  1. Hak chokoladen og kom det i en skål. Smelt det forsigtigt en smule i mikroovnen. Det behøver ikke alt sammen være smeltet.

  2. Varm forsigtigt fløden i en gryde til det næsten koger og hæld det over chokoladen.

    Rør til al chokoladen er smeltet. (vil det ikke smelte helt, kan du give det et par sekunder i mikroovnen)

  3. Tilsæt smørret og lad det smelte.

  4. Stil det til side til din ganache får en lidt tykkere konsistens og kan kommes i din sprøjtepose.

Samling og pynt
  1. Pynt eventuelt halvdelen af dine macarons bunde med smeltet chokolade.

  2. Når ganachen er kølet ned til den rette konsistens.

    Kom ganache på den anden halvdel og sæt toppen på, så du får en fin macarons med fyld.