Go Back Email Link
5 fra 1 stemme
Biksemad opskrift
Biksemad opskrift - en rigtig klassiker

Biksemad er en rigtig klassisk opskrift, men du kan nemt give den et lille tvist. Gør den grønnere med forskellige grøntsager og brug forskelligt tilbhør til. Find mine forslag på siden her.

Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 600 g kartofler (gerne kogt i forvejen)
  • 400 g grøntsager (kogte eller dampede)
  • Olie til stegning
  • 2 løg
  • 300 g tilberedt kød (kogt eller stegt)
  • 2 spsk Worcester Shire sauce eller engelsk sauce
  • Salt og peber
  • 4 æg
  • Syltede rødbeder
  • Syltede agurker
  • 1 håndfuld persille
Sådan gør du
  1. Skær kartoflerne i mindre stykker. Gerne i cirka samme størrelse.

    Biksemad opskrift
  2. Kog eventuelt dine kartofler og lad dem køle af.

  3. Det samme gøres med dine grøntsager. Til denne opskrift er brugt en blanding af broccoli og gulerødder.

    Biksemad opskrift
  4. Skær også kødet i mundrette stykker. .

    Biksemad opskrift
  5. Varm en pande med olie på.

  6. Skræl og hak løgene fint og svits dem på panden.

    Biksemad opskrift
  7. Kom kartoflerne ved og brun dem godt.

    Biksemad opskrift
  8. Tilføj grøntsagerne og lad dem stege med.

    Biksemad opskrift
  9. Tilsæt kødet og lad det stege med.

    Biksemad opskrift
  10. Smag til med Worchester Sire sauce (eller engelsk sauce), salt og peber.

    Biksemad opskrift
  11. Kom retten i et fad.

  12. Slå æggene ud og lav lækre spejlæg.

    Du bestemmer selv om de skal steges på begge sider.

  13. Servér med lækre sylterier ved siden af.

    Her bruges rødbeder og agurker, men du bestemmer helt selv.

  14. Top med friskhakket persille.

    Biksemad opskrift